Cselgáncs Eb: Pupp és Csernoviczki a nyolc között

2016-04-21 16:23:01

 


A 48 kilogrammos Pupp Réka és Csernoviczki Éva bejutott a legjobb nyolc közé csütörtökön az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon, Kazanyban.
   
 

A 19 éves paksi Pupp az azeri Aisa Gurbanli után az izraeli Sira Rishonnyal találkozott, akit egyszer intettek a meccs során. A junior Európa-bajnok magyarnak ez is elég volt a győzelemhez, mellyel már negyeddöntős, azaz ha a következő mérkőzésén kikap a román Monica Ungureanutól, akkor a vigaszágon folytathatja szereplését.
   

Súlycsoporttársa, az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva erőnyerőként a második körben kezdett, és két intéssel verte az eddig két vk-bronzot szerző belga Anne Sophie Jurát. A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnokára a folytatásban az olasz Valentina Moscatt vár. Csernoviczki negyedik a világranglistán, így az ő riói kvótája már biztosnak tekinthető.
   

Az 52 kilósoknál az első 100-on kívül lévő Szabó Katinka is győzelemmel mutatkozott be a tatár fővárosban, a százhalombattai versenyző a 32 között egyetlen intéssel bizonyult jobbnak a grúz Mariam Janasvilinél.


(Forrás: Matusz Endre, MTI)


Hír megosztása