Menu

Pócs János esete a sánta kutyával – a Jobbik válaszokra vár

2016-04-12 09:48:04

 

A Jobbik két jászberényi önkormányzati képviselője, Budai Lóránt és Bobák Zsolt pénteken délelőtt Pócs János jászberényi képviselői irodája előtt tartott sajtótájékoztatót, „Pócs János esete a sánta kutyával” címmel. Három kérdést fogalmaztak meg, melyekre várják az országgyűlési képviselő válaszait.


Bobák Zsolt tette fel az első kérdést: Mikor mondott igazat Pócs János? Az önkormányzati képviselő a Dalkia-ügy kapcsán kérdezi ezt az országgyűlési képviselőtől, aki állatása szerint 2015-ben még arról beszélt, hogy meg kell találni a felelősöket, s meg is nevezte azokat. Szerinte Dr. Magyar Levente rossz szerződést kötött a Dalkiával, melyet dr. Gedei József bontott fel, s ennek lett a 750 milliós pervesztés a következménye. Ez azonban nem igazolódott, mert sem a nyomozó hatóság, sem a jászberényi önkormányzat vizsgálóbizottságának fideszes tagjai nem találtak felelősöket. Egy évvel később, idén viszont már azt állította Pócs János – derült ki Bobák Zsolt mondandójából –, hogy nincsenek az ügyben felelősök, melynek kirobbanásakor még ÁSZ és KEHI vizsgálatot is ígértek.

 

alt– Ez az ügy is azt bizonyítja, hogy a Fidesz összeáll a baloldallal, amikor a felelősséget kell elmosni. Ezt tették a Hagyó-ügyben is. Azaz, a baloldali károkozók is megússzák a felelősségre vonást – mondta Bobák Zsolt, aki arra kíváncsi, hogy tavaly vagy idén mondott igazat Pócs János a Dalkia-ügyben. Az önkormányzati képviselő szerint egyébként bármelyik állítása is igaz az országgyűlési képviselőnek, valamelyik hamis…


Budai Lóránt szerint az országgyűlési képviselő nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy a város büntetőfeljelentést tett a Dalkia-ügyben, amit egyébként korábban ő is szorgalmazott. Ez ugyanis nem történt meg, csak mások tettek feljelentést, arról, hogy a Jászberény feljelentést tett volna az ügyben még a város jegyzője sem tud. Akkor most igazat mondott a képviselő vagy nem? – tette fel a kérdést Budai Lóránt, aki egy másik ügyben is kérdezte Pócs Jánost.


– Hol hallotta, hogy mindenkinek a börtönben a helye, aki nem jobbikos? Ezt állította ugyanis a képviselő úr a helyi TV-ben és a Jászkürt Újságban is, de ilyet a Jobbik képviselőitől sohasem hallhatott – mondta Budai Lóránt, aki megjegyezte, szeretnék, ha kérdéseikre Pócs János mielőbb válaszolna.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít