Menu

Eltolták a dombot

2016-04-10 16:12:45

 

 

A csapat is, a munkagépek is. Hosszú idő után kényszerültem újra a lelátóra, mert a városi stadion Öntő utca felőli oldaláról eltűnt az a füves „magaslat”, ahonnan valahogyan, talán a kispadok közelsége miatt, szórakoztatóbbnak tűntek a bajnoki mérkőzések. Ha egyáltalán van még olyan zavart elméjű alak rajtam kívül, aki szórakozni jár harmadosztályú focimeccsekre.


De haladni kell a korral, egy futballstadion nézzen ki futballstadionnak, épüljön egy másik lelátó is. „Le fogsz ülni” – mondta a szakágigazgató. Rendben, legyen így, de remélem, névre szóló helyem lesz, és azt is nagyon várom, hogy a csapat játékától is leüljek végre…


A labdarúgó NB III. Keleti csoportjában, a 26. fordulóban a Jászberényi FC a Felsőtárkány SC-t fogadta, és (2–0-ás félidő után) 4–0-ra legyőzte. A mieink visszavágtak tehát az őszi 2–5-ért, és egyúttal megszakították a négy meccse tartó nyeretlenségi sorozatukat. A megszerezhető tavaszi pontokból éppen csak csipegető felsőtárkányiak sportszerűen küzdöttek, de mivel – a kapusukat leszámítva – csak mérsékelten ügyes futballistákat tudtak felvonultatni, egy könnyű zakót kaptak a szombati eső után, köpönyeg helyett. Igor Nicsenko gárdájának elég volt egy gólokban sűrű félóra a biztos győzelemhez.


A 27. percben Ludasi Martin balról, a vendégek 16-osának előteréből a kapu a bal felső sarkába suhintotta a bőrt (1–0).


A 35. percben Kis Róbert mozgását akasztották meg szabálytalanul a hevesiek a büntetőterületen belül. A tizenegyest Páles Tamás a bal alsó sarokba helyezte (2–0).


Az 57. percben Tisza Kálmán labdája balról a 16-os túlsó oldalán felbukkanó Kis Róbert elé került, aki három csel után, feküdt a védő és a kapus is, 6 méterről a léc alá lőtt (3–0).


Az 59. percben Kis Róbert oldalt váltott, ezúttal balról, 8 méterről vette be a felsőtárkányi kaput (4–0).


Megszámoltam, a lelátóval átellenben harmincöt támogató molinója függött a kerítésen. Ráértem, mert a végjátékban igazán csak az ellenfelünk akart módosítani az eredményen, de sehogyan sem alakult úgy, ahogy szerették volna, noha a védelmünk négyszer is felkínálta nekik a lehetőséget.


A Felsőtárkány SC dombnak megtette. A hegyeket elhordani nehezebb lesz.


Kun Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít