Menu

Taroltak a berényi diákok a Samsungnál

2016-04-08 17:05:12

 

A Samsung magyarországi, jászfényszarui gyára 2013 óta sajátos utánpótlás-nevelési programot követ. A gyár vonzáskörzetében lévő települések középiskolás diákjai számára tanulmányi versenyeket rendez, s a legjobbakat díjazza is. 2016-ban matek és fizika mellett elektronikai versenyt is rendeztek. A verseny első fordulóinak helyszínei Hatvan, Gyöngyös, Jászberény és Aszód középiskolái voltak, ahol a 15 iskola mintegy 200 diákja oldotta meg a feladatokat. A második forduló, a döntő már Fényszarun, a Smart Schoolban volt. Ide összesen 35 diák jutott el, fizikából 12, elektronikából 10, matematikából pedig 13 tanuló versenyezhetett. Az eredményhirdetésre és díjátadásra március 31-én került sor Jászfényszarun.


A meghívottak a Samsung jászfényszarui gyárát bemutató, a sokrétű tevékenységet ismertető filmet láthattak, s köszöntötte őket Samsung Magyar Zrt. elnöke Hyunjun Jung. Ő arról beszélt, hogy a fiatalok felkészítése fontos a cég számára, s tesz is azért, hogy a legkiválóbb technikusok, mérnökök dolgozzanak náluk. A TV-ket és az okleveleket – melyet minden résztvevő megkapott –, az elnök adta át.


A verseny díja tantárgyi kategóriánként az első három helyezett diák számára egy Samsung TV volt. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a berényiek hét TV-készüléket nyertek el.


A hatvani és gyöngyösi diákok mellett Jászberényt népes csapat képviselte. A Lehel Vezér Gimnáziumból egy kisbusszal – 15 diák és három tanár – érkeztek a díjátadóra. Ők valamennyien kiemelkedően szerepeltek mind matematikából, mind fizikából. Sőt, az egész díjátadó egyetlen hölgy versenyzőjét is ők vitték magukkal. A végzős Kalup Csilla fizikából a második díjat nyerte el. Ám diáktársai az első – Csáki Máté – és harmadik – Mogyorósi Bálint – helyet is megszerezték, valamint matekból az első – Vígh Benjamin és harmadik – Zsemle Zsolt – helyezett is közülük való. Jó eredményével oklevelet kapott: Juhász Attila, Bollók Ádám, Temesvári Bálint Márton, Urbán Bertalan, Gulácsy Dominik, Kolozsvári Balázs, Gergely Kristóf, Guba Ádám, Pap Dávid és Erki Zsombor.

 

alt




A Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola diákjai is szépen szerepeltek. Szabó László igazgató elmondta, hogy minden évben részt vesznek a versenyen, most 20 diákjuk indult. Közülük öt díjazott volt jelen az eredményhirdetésen. Elektronikából az első – Gedei Dániel – és a harmadik díj – Póti Szabolcs –, azaz egy 40 és egy 28 colos LED-es Samsung TV lett az övék. Márkus Gábor Andor, Taskó Ádám és Kóczián Tamás pedig oklevelet kapott. Szabó László hozzátette még, hogy a végzőseik közül a technikus vizsga után sokan a Samsungnál helyezkednek el. Szívesen fogadja őket a cég, mert ismeri felkészültségüket. Azonban az iskola számára is fontos, hogy jól ismerik a gyár követelményeit, ami a felkészítésben hasznos.

 

alt




Az eredményhirdetés után versenyfeladataikat is átnézhették a diákok. Így láthatták mit rontottak esetleg el, mi sikerült tökéletesen. A beszélgetések során kiderült, hogy érettségi előtt nagyon jó a Samsung verseny, mert gyakorolhatnak. Az idejüket beoszthatják, ha egy-egy nehezebb feladatot látnak. Van, aki korábbi érettségi tételeket is felismert a feladatok között, de azt is felmérhette, hol vannak még hiányosságok tudásában. Mindenképpen hasznos ez a verseny, már csak azért is, mert az iskolák is nyertek, számukra egy kirándulás a jutalom. Debrecenbe, az Agóra Tudományos Élményközpontba fognak hamarosan együtt ellátogatni. A liskások egy kiránduláson vehetnek részt, a lehelesek pedig kettőn, mert tanulóik a matek- és a fizikaversenyben is kiválóan teljesítettek.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít