Menu

Nem sikerült húsvéti meglepetést okozni lányainknak

2016-03-29 09:53:18

 


Húsvét vasárnap megkezdődtek a női röplabda-bajnokság elődöntői. A Vasas az újpestieket, a címvédő Linamar-BRSE pedig a mieinket, a Jászberényi RK-t fogadta a három győzelemig tartó párharcok első mérkőzésén.


Bár a Linamar-BRSE – Jászberényi RK párharc egyértelmű esélyese a címvédő békéscsabai együttes, amely ebben a szezonban magyar csapattól még nem kapott ki, a mieink nem feltartott kézzel érkeztek a viharsarki fővárosba. Deme Gábor és lányai szeretnének minél több borsot törni a csabaiak orra alá, s már az első mérkőzésen bizonyítani, hogy a bajnok sem mehet ellenük biztosra.


A két együttes a bajnokságban és a Magyar Kupában már négyszer összemérte erejét a 2015/2016-os szezonban, s mind a négy mérkőzést a csabaiak nyerték. A mieink dicséretére legyen mondva, hogy egy-egy meccsen már sikerült szettet rabolniuk esélyesebb ellenfelüktől. Az elődöntőt mindkét együttes teljes kerettel kezdi, sérültek egyik oldalon sem voltak.


Magyar bajnoki elődöntő – első mérkőzés


Linamar-BRSE - Jászberényi RK

Játékvezetők: Tillmann Gyula, Bátkai-Katona Ágnes


Linamar-BRSE: Szakmáry Gréta, Sarah Clement, Tálas Zsuzsanna, Bodnár Dorottya, Soós Nikolett, Tatjana Matic Liberó: Molcsányi Rita Csere: Fábián Fanny, Korniss Ildikó, Kierra Holst, Nagy Viktória

Vezető edző: Szasa Nedjelkovics


Jászberényi RK: Irena Mishonova, Ivana Gardovic, Milics Krstojevic, Pintér Andrea, Bleicher Nóra, Dragana Brkovics Liberó: Lékó Lilla Csere: Gregor Helga, Borsos Lili, Kovács Fatime

Vezető edző: Deme Gábor


„Nincs az a hegy, amit el nem lehet hordani” – ezzel a felirattal küldték harcba csapatunkat a Berény Fanatics tagjai, akik a mérkőzés kezdetére éppen megérkeztek a csarnokba.


Egyáltalán nem megszeppenve kezdtek lányaink, akik 4-1-re is vezettek az első játszma elején. Persze ezt a hazaiak nem hagyták annyiban és 5-5-nél már ők szerváltak a vezetés megszerzéséért. Milica Krstojevic „bombája” azonban ismét jászberényi vezetést eredményezett (5-6). Sőt az első technikai időnél már 3 pont volt az előnyünk. Bleicher Nóra nyitás rontott ugyan, de Irena Mishonova pontosan ütött (6-9). Felváltva estek a pontok, őriztük a 3 pontos előnyt (10-13). Majd amikor 5 pontra nőtt a különbség (10-15), a hazaiak mestere időt kért. A második technikai időnél 4 pont volt az előnyünk (12-16). A csabaiak Szakmáry ütéseivel tartották magukat, de ez csak ahhoz volt elég, hogy ne nőjön a különbség a csapatok között (15-18). Szasa Nedjelkovics érezte a bajt, 15-20-nál kikérte második idejét. Ez hatott, mert két gyors hazai pont után Deme Gábor rendelte magához csapatát. Sikerült megnyugtatni lányaikat, akik Mishonova újabb pontos ütése után 18-22-re vezettek. Csabai pontra újabb Mishonova ütés volt a válasz, s egyre közelebb kerültünk az első szett megnyeréséhez (19-23). Ezt persze nem nézték jó szemmel a házigazdák és 21-23-nál Deme Gábor kikérte második idejét. Közben a csabaiaknál pályára lépett Kierra Horst is. A címvédő nagyon lendületbe jött, s miután „lenyeltük” Szakmáry nyitását, már náluk volt az előny (24-23), Ám megremegett az ő kezük is (24-24). A következő szettlabda a miénk volt, de nem tudtuk kihasználni, s amikor Krstojevicet lesáncolták, a hazaiak már nem hibáztak (27-25). Nagyon nagy lehetőséget hagytunk ki, mert ezt a szettet be lehetett volna húzni. Sajnos a hajrában túl könnyű pontokat engedtünk a házigazdáknak, akik éltek is a lehetőségekkel.


Linamar-BRSE – Jászberényi RK 1-0



A második szett gyors csabai pontokkal kezdődött és 4-0-nál Deme Gábor már időt kért. Jó sáncolást követően meg is szereztük első pontunkat (4-1), majd egy rossz hazai ütések után 4-3-ra zárkóztunk. Sajnos újabb hibák után az első technikai szünetben 8-4-re vezetett a címvédő. A különbség pedig tovább nőtt (11-5). A második technikai szünetben 16-9 volt az eredmény miután – nem először – elnéztünk egy csabai nyitást, amely akadálytalanul hullott a térfelünkre. Egy újabb hazai pont után Deme Gábor időt kért (17-9). Pintér helyére Gregor Helga jött nyitni 20-13-nél, s egy pontot szereztünk is (20-14), de ez nem sokra volt elég (23-15). Szakmáry ellen nem volt „orvosságunk”, 24-16-nál szettlabdához jutott a hazai gárda. Ezt hárítottuk, de Kovács Fatime hosszú nyitása után megint a hazai publikum örülhetett (25-17).


A második játszmát már könnyebben nyerte a csabai alakulat, miután nálunk bizony sok volt a hiba.


Linamar-BRSE - Jászberényi RK 2-0



Ez a szett is gyors hazai pontokkal kezdődött (4-1), de sikerült egyenlítenünk (4-4). Pintér rontott nyitást (5-4)… Sorra ütöttük outra a labdát, szereztük a pontokat a házigazdáknak, 8-4 az első technikai szünetben oda. Hibáztak pedig Szasa Nedjelkovic lányai is, de őrizték 4 pontos előnyüket (12-8). Sorozatos hazai ronrtások után 13-12-nél jött a csabai időkérés. Sajnos ez jót tett a hazaiaknak, akik ismét összekapták magukat és 16-12-re vezettek a második technikai szünetben. A helyzet nem javult, 19-13-nál kért időt Deme Gábor. A címvédő játékosai őtizték 6 pontos előnyüket, s szép lassan araszoltak a 25. pont felé (22-16). Innen pedig már nem volt visszaút. Pályára küldte Borsos Lilit is Deme Gábor, majd 24-16-nál kikérte második idejét. Egy rossz nyitásfogadás után pedig a találkozó a 77. percében ért véget (25-16).


Linamar-BRSE – Jászberényi RK 3-0



Sajnos nem sikerült húsvéti meglepetést okozni lányainknak, pedig az első szett megnyeréséhez nagyon közel álltak, Hogy mi lett volna azt követően? Azt már soha nem tudjuk meg. Mindenesetre ez a Békéscsaba nem az a Békéscsaba volt, amely korábban megvert bennünket. Ma elég sokat hibáztak Szasa Nedjelkovics tanítványai is, ám ezt nekünk nem sikerült kihasználni.


Érvényesült tehát a papírforma, a bajnoki címvédő szerzett előnyt az első találkozón. Következik majd a második mérkőzés április 1-jén (nem tréfa) valóban pénteken 19.00 órakor Jászberényben. Ezt a találkozót az M4 sportcsatorna jóvoltából az egész országban megnézhetik a sportbarátok.


A másik párban a Vasas-Óbuda hazai pályán 3-1-re verte az UTE csapatát és 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít