Menu

Harcosok klubja: JFC

2016-03-16 09:53:35

 

A labdarúgó NB I-ből az NB III-ba tavaly visszasorolt Nyíregyháza Spartacus FC a harmadik vonal Keleti csoportjának legerősebb csapata. Vélhetően bajnokok lesznek – a játékoskeretük, a hátterük és az eredményeik ismeretében eséllyel pályáznak rá. Azzal a játékkal azonban, amit a 21. fordulóban, a JFC ellenében mutattak, megszenvednek még az aranyért.


A mérkőzés előtti, huszonnyolc pontos és nyolc helyezésnyi különbség nem sok jót ígért a hazai gárdának, a végén mégis a Jászberényi FC örülhetett a győzelemnek. Március első szombat délutánja a listavezető második vereségét hozta a 2015/16-os bajnoki sorozatban.


A 26. percben a vendégek 16-osáról visszatett labdára Ulvicki Mihály érkezett, és 20 méterről, középről a jobb felső sarokba bombázott (1 – 0).


A 36. percben védőink a „vakvilágba” küldöttnek éreztek egy előrevágott labdát, és lemondtak róla. Nem úgy a nyíregyháziak egyik támadója, aki az alapvonalnál megmentette és visszakanyarította azt a kapunk elé, éppen a magára hagyott Pölöskei Péternek, ő pedig bevetette magát az ügy érdekében, és közelről egyenlített (1 – 1).


Az 54. percben Mile Krisztián 30 méterről elvégzett szabadrúgása elég erős és pontos volt ahhoz, hogy a labda a nyírségiek kapujának jobb alsó sarkába surranjon (2 – 1).


A JFC védelme és középpályás sora ezt követően nem nagyon „nézett be” egyet sem a veszélyesebb nyíregyházi támadások közül, mindig akadt valaki, aki odaért, amikor kellett. Ha mégsem, az ellenfél rontott, és lehetett fújni… A bajnokjelölt kapaszkodott az eredmény után, áttolták  a játékukat a térfelünkre, két-három alkalommal helyzetbe is kerültek, de hasztalanul.


A mieink rendesen megtámasztották a falat; a hátsó alakzat kevés hibával működött – Mile továbbra is vezeti a házi góllövőlistát, immár kilenc találattal –, középen sem bámészkodtak, a kaput meg jó százalékban találták el, négy lövésből kettő beakadt.


Harcolni inkább az oroszlánok szoktak, de van az a meccs, amikor a labda azt a csapatot szereti, amelyik jobban harap érte. A jászberényi győzelem jogosságát Mátyus János, a Nyíregyháza edzője is elismerte.


Kun Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít