Menu

Fontos sportszerda jön

2016-03-15 15:55:11

 

Felgyorsultak az események a férfi kosárlabda- és a női röplabdabajnokságban is. Előbbiben heti két mérkőzést játszanak az alapszakasz végén a csapatok, utóbbiban pedig már megkezdődött a rájátszás. A JP Top Cop Jászberény szerdán a kaposváriakat fogadja, míg a Jászberényi Röplabda Klub csapata az MTK Budapest ellen a negyeddöntő második mérkőzését játssza.


Férfi kosárlabda NB I. – a Kaposvár ellen győzni kell


Még két forduló van az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszából hátra, s a JP Top Cop Jászberény csapata nincs könnyű helyzetben. Szrecsko Szekulovics együttese egyelőre az utolsó helyen áll, s az alapszakasz két fordulójában, majd az alsóházi középszakaszban mindenképpen 2 gőzelemmel többet kell szerezni, mint az előtte álló Nyíregyháza, hogy a play-out során meglegyen a pályaelőnye ellenfelével szemben. Most ez a cél látszik reálisnak, mert a Szeged vagy a MAFC megelőzése már nem csak rajtunk, hanem ellenlábasainkon is múlik. A nyírségiekkel még kétszer játszunk majd, azaz az ő megelőzésük nem lehetetlen.


Előbb azonban hozni kellene az alapszakasz utolsó két mérkőzést, melyen előbb a kaposváriakat fogadjuk szerdán, majd szombaton a pécsiek is hozzánk érkeznek. Az első mérkőzés tűnik a nehezebbnek, hiszen a kaposváriak jelenleg 11-13-as mutatóval a 8., a pécsiek 8-16-os mutatóval a 10. helyen állnak. Nincs túl jó formában egyik csapat sem, hiszen legutóbbi öt mérkőzéséből mindkét gárda csak egyet-egyet tudott megnyerni.


A kaposváriak ellen ősszel idegenben 95-80-ra kaptak ki a mieink, s most itt a lehetőség a javításra. Amennyiben szeretnénk előrébb lépni a tabellán, akkor mindenképpen nyernünk kell. Erre pedig jelenlegi összetételében képes is lehet a JP Top Cop Jászberény csapata.


Férfi kosárlabda NB I A-csoport – alapszakasz 25. forduló

Március 16. – szerda

19.00 óra: JP Top Cop Jászberény – Kaposvári KK

Becsényi úti játékcsarnok


Női röplabda NB I – az MTK Budapest nem adja könnyen a 4 közé jutást


Szombaton Jászberényben játszotta a bajnoki negy3eddöntő első mérkőzését a Jászberényi RK az MTK Budapest ellen. Lányaink igencsak közepes formában játszottak, de a legfontosabb pillanatokban helyén volt a szívük, nem remegett meg a kezük, s így 3:2-re hozták a két győzelemig tartó párharc első összecsapását.


Az biztos, hogy szerdán, a második mérkőzésen sokkal jobb teljesítményre lesz szükség az MTK Budapest csarnokában, ha már ott el akarjuk dönteni a továbbjutás kérdését. Márpedig miért is ne akarnánk, hiszen nekünk nem hiányzik egy esetleges harmadik, mindent eldöntő mérkőzés az összes izgalmával.


Arra persze számíthatunk, hogy a házigazda kék-fehérek nem adják olcsón a „bőrüket”, de ez természetes, hiszen ők is szeretnének a legjobb 4 közé kerülni. Amennyiben az MTK Budapest nyeri ezt a szerdai összecsapást, akkor pénteken (március 18-án) 18.30 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban dönti el a két csapat, hogy melyikük játszik majd tovább az 1-4. helyért, s melyik az 5-8. helyért.


Női röplabda NB I negyeddöntő – második mérkőzés

Március 16. – szerda

18.00 óra: MTK Budapest – Jászberényi RK

A párosmérkőzés állása: a Jászberényi RK vezet 1-0-ra


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít