Menu

Papírforma győzelemmel zárták az alapszakaszt röplabdásaink

2016-03-05 11:19:26

 

 

Az NB I-es női röplabdabajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában – március 4-én, pénteken – az Albrecht MVSC MVSI csapatát fogadta a Jászberényi RK együttese. A találkozó a papírformának megfelelően alakult, hiszen lányaink könnyed játékkal győzték le a tabella utolsó helyén nyeretlenül álló miskolciakat.


Egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben Deme Gábor csapatának sikere az Albrecht MVSC MVSI ellen. A tabellán nyeretlenül álló vendégek az alapszakasz 21 játéknapján mindössze kétszer tudtak egy-egy szettet nyerni, amire Jászberényben nem volt esélyük.


Az első szettben a legjobb sorát szerepeltette Deme mester – Brkovic, Pintér, Mishonova, Gardovic, Borsos, Bleicher N., liberó: Lékó –, s a lányok a tabella utolsó ellen is teljes erőbedobással játszottak. Hogy nem vették félvállról a találkozót röplabdásaink, azt jól bizonyítja, hogy 4-3 után Mishonova végigszerválta (!) az első szettet. Nyitásainak már fogadása is nagy problémát jelentett a vendégeknek – ász értékű adogatásai is voltak –, s ha át is jött a labda a mieink térfelére, támadásaink rendre eredményesek voltak (25-3).


A második szettben már a cserejátékosoké lett a főszerep, hiszen pályára lépett Milica Krstojevic, Bleicher Réka, Takács Bernadett, Gregor Helga és Bertók Bettina is. A játék képe azonban maradt a régi. A pályára lépő játékosok mind bizonyítani akarták, hogy lehet rájuk számítani. Nem lazított ellenfele „szorításán” csapatunk, s ennek egy 25-9-es szett lett az eredménye.


A harmadik játszmában Kocsmár Karola is játéklehetőséget kapott, azaz Deme Gábor a teljes keretének játéklehetőséget biztosított. A játék pedig a megszokott medrében folyt, a mieink termelték a pontokat, miközben a vendégek tisztességgel tették a dolgukat. Ez utóbbi azonban ahhoz sem volt elég, hogy a három szettben egy játszma megnyeréséhez elegendő pontot gyűjtsenek. A harmadik játékrészt 25-7-re nyerték lányaink, s ezzel megszerezték az alapszakaszbeli 15. győzelmüket. A mérkőzés talán legizgalmasabb pillanata az volt, amikor megszólalt a csarnok riasztója, s erre mindenki felkapta a fejét…


Jászberényi RK – Albrecht MVSC MVSI 3-0 (3, 9, 7)


Az edzőmérkőzés jellegű találkozó pozitívuma a mieink részéről egyértelműen az volt, hogy nem becsülték le ellenfelükkel, teljes erőből játszottak végig, s ennek meg is lett az eredménye. A rendkívül nehéz helyzetben lévő miskolciaknak pedig csak azt tudjuk kívánni, hogy a következő szezonban is legyen csapatuk. Erre kevés az esély, tudtam meg Kerekes Attila vezető edzőtől, aki azt is elmondta, amíg van remény, addig ők nem adják fel.


A mieink számára ezzel vége az alapszakasznak és a jövő héten megkezdődik az MTK Budapest elleni negyeddöntő a legjobb 4 közé jutásért. A két győzelemig tartó párharc első mérkőzése március 12-én, szombaton 18.30 órakor kezdődik a Bercsényi úti játékcsarnokban.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít