Menu

Jászberényi RK: három pont a TFSE ellen, megvan az alapszakasz negyedik helye

2016-02-26 20:14:09

 

 

 

Az NB I-es női röplabdabajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Jászberényi RK csapata a fővárosban, a TFSE vendégeként lépett pályára. A találkozó a papírforma szerint alakult, a mieink 3:0-ra nyertek, s ezzel bebiztosították negyedik helyüket az alapszakasz zárása előtt egy fordulóval



Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában bebiztosíthatta negyedik helyét a Jászberényi RK csapata. Lányaink a TFSE otthonában egyértelműen esélyesként léptek pályára, még úgy is, hogy Bertók Bettina és Gregor Helga betegség miatt nem tarthatott társaival. A két csapat őszi mérkőzését hazai pályán a mienk 3:0-ra nyerték, s most is hasonló eredményre törekedtek.


A találkozó egy perces néma főhajtással kezdődött. A csapatok és a szurkolók így emlékeztek Holvay Endrére, pénteken délelőtt 98 éves korában hunyt el. A Magyar Röplabdaszövetség örökös tiszteletbeli elnöke majd fél évszázadon át volt a Nemzetközi Röplabdaszövetség (FIVB) tagja és kétszer is megválasztották a szervezet alelnökének.


A mieink kezdő hatosa: Borsos Lili, Irena Mishonova, Ivana Gardovic, Pintér Andrea, Bleicher Nóra, Dragana Brkovic. Liberó: Lékó Lilla


A mérkőzés játékvezetői: Kiss Zoltán, Éva Tibor


I. játszma


A kezdésre megérkezett jászberényi B-közép két gyors berényi pontnak örülhetett (02), de gyorsan jött az egyenlítés (2-2). A hazaiak jól tartották magukat, s 6:6 után a vezetést is átvették. Sőt, az első technikai szünetben 8:6-ra vezetett a TF a meglehetősen álmosan kezdő Jászberény ellen. Bár a mieink egyenlítettek (8:8), ám a vezetést nem sikerült átvenni a lelkes házigazdák ellen (12:9). A második technikai szünetben a hazaiak vezettek 2 ponttal (16:14). Deme Gábor 18:15-nél unta meg játékosai szenvedését és a szett hajrája előtt megpróbálta „felrázni” játékosait. Sikerült 20:19-re felzárkóznunk, de Brkovic rontott nyitása után újra két ponttal vezettek a hazaiak (21:19). Szerencsére a játékrész hajrájára összekapták magukat a lányok és 21:22-nél már a hazaiak edzőjének, Németh Lajosnak kellett időt kérnie. Újabb két berényi pont után jött a házigazdák második időkérése, de innen már nem volt visszaút. A meglehetősen „nyögvenyelős” első szettet végül Mishonova zárta le (22:25).


TFSE - Jászberényi RK 0:1


II. szett   


Az első, bemelegítő szett után egy sokkal motiváltabb, koncentráltabb JRK kezdte a második játszmát. Németh Lajosnak már 0:4-nél időt kellett kérnie. A mieink lendületét azonban nem tudta megtörni a hazai mester, az első technikai szünetben már 7 pont volt az előnyünk (1:8). Becsülettel küzdött a hazai gárda, de a mérkőzés ezen szakaszában már egyértelműen kijött a két csapat közötti tudáskülönbség. A második technikai szünetben már 9 pont volt a mieink előnye (7:16). Németh Lajos 9:19-nél kérte ki második idejét, de ez sem hozott változást a játékban. A játék minden elemében sokkal jobbak voltak lányaink és fölényesen nyerték a második szettet (12:25).


TFSE – Jászberényi RK 0:2


III. szett


Deme Gábor cserélt, Brkovic helyett Bleicher Réka a mieink feladója. A berényi henger pedig robog tovább (1:4). Mishonova helyére Takács Bernadett érkezik a mieinknél, s 1:6-nél jón a hazai időkérés is. Az első technikai szünetben 3:8 volt az eredmény. Közben Pintér Andrea helyére Milica Krstojevic állt be. Gardovic pontosan helyezett leütése után alakult 6:10-re az eredmény. Kovács Fatime is játéklehetőséget kap Deme Gábortól. Pintér Andi kétszer is egy az egyben sáncol jól (7:13). A második technikai időnél 10:16 állt az eredményjelzőn. A cserejátékosaink pedig bizonyították, hogy Deme Gábor nyugodt szívvel dobhatja őket „harcba”, s már 11:19 is volt az eredmény. Bár a házigazdáknak is voltak szép pillanatai, egy percig sem volt kétséges, hogy a találkozót a jobbik csapat biztosan nyeri meg. A mieink 15:24 jutottak meccslabdához, ám elsőre nem sikerült a mérkőzést lezárniuk. Sőt a második és a harmadik meccslabdánkat is hárították, ám Gardovic ütése ellen már nem volt ellenszer, a labda a sáncról a pályán kívülre pattan és 18:25-lett a harmadik szett vége.


TFSE – Jászberényi RK 0:3 (-22, -12, -18)


A mieink tehát megszerezték a győzelmet, s ezzel bebiztosították negyedik helyüket az alapszakasz utolsó fordulója előtt. Ez pedig azt jelenti, hogy a rájátszásban az ötödike helyezett ellen (lehet még az MTK, a Gödöllő vagy a Nyíregyháza) pályaelőnnyel kezdhetik majd a párharcot a legjobb 4 közé jutásért. Ez pedig el is dőlt a pénteki játéknapon, hiszen a MTK Budapest nagy küzdelemben 3:0-ra nyert Nyíregyházán, s az alapszakasz 5. helyén zár. Azaz, a fővárosi kék-fehérek ellen kell lányainknak megküzdeni a legjobb 4 közé kerülésért. A két győzelemig tartó párharcban a mieinké a pályaelőny, ami azt jelenti, ha két mérkőzés után 1-1-re áll majd a csata, akkor a mindent eldöntő találkozót Jászberényben rendezik.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít