Elvették az ESMTK csapatbajnoki címét

2016-02-23 09:46:53


Fegyelmi vétség miatt megfosztotta csapatbajnoki címétől az ESMTK-t a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), amelynek döntése alapján a Csepel lett az aranyérmes.

   
Novemberben óriási csatában az ESMTK nyerte a csapatbajnokságot a Csepel és a Vasas előtt, ám később óvás miatt a pesterzsébetiek és a csepeliek külföldi versenyzőinek engedélyét is vizsgálta a szövetség.
   

Az MBSZ tájékoztatása szerint az elnökség hétfői ülésén helyben hagyták a korábban, első fokon hozott döntést, amelynek értelmében az ESMTK a pontlevonás miatt elveszítette aranyérmét. Az új bajnok a Csepel, a második az ESMTK, a harmadik pedig - változatlanul - a Vasas.
   

Az elnökség mindkét klub esetében megállapította a fegyelmi vétséget bizonyos versenyzők engedélye kapcsán. A testület álláspontja szerint a Csepel jóhiszeműen járt el, mert az engedélyek valósak, az ESMTK birkózóinak papírjai viszont hamisak, ezért esett más elbírálás alá a két klub.
   

A szövetség elnöksége a jóhiszeműséget és a tevőlegességet nem vizsgálta az ESMTK részéről, mivel ez nem tiszte a hamis papírok kapcsán, viszont bejelentési kötelezettségének megfelelően a nyomozó hatóságokhoz fordul. Az esetleges nyomozás után akár további szankciók szabhatók majd ki.


(Forrás: MTI)


Hír megosztása