Menu

KÉSZ - Idén sem fogunk unatkozni

2016-02-17 12:49:04

 

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének jászberényi közössége igen élénk, sokoldalú tevékenységet folytat immár másfél évtizede. Az idei tervekről, programokról esett szó a legutóbbi összejövetelen, és vendégeik is érkeztek a találkozóra. Így kellemesen teázgatva, pogácsát is fogyasztva telt az est, ahogy máskor is.


Vargáné Deme Katalin, a KÉSZ jászberényi közösségének elnöke több vendéget is köszöntött ezen a napon. A helyi sajtó képviselői mellett Gyöngyösről is érkeztek vendégek. A szokásokhoz híven Szántó József apátplébános vezette közös imával kezdődött az események sora.

 

alt




Elsőként dr. Suba Györgyné Julóka, a közösség titkára ismertette a 2016-os programot, mely igen sűrű lesz. Tóth József, a Jászkerület Nonprofit Kft. vezetője a gazdag és szerteágazó jászberényi kulturális események szervezéséről, az intézmények integrált működéséről számolt be. Másodsorban szó esett a Jász Trió TV-ről – aminek tulajdonosa is – a helyi, a jászsági és műsorokról, melyek 16 ezer háztartásba jutnak el térségünkben. A jelenlévők élénken érdeklődtek a műsorszolgáltató PR-Telecommal kapcsolatban is. A tévés szerkesztő, Erdei Gábor megmutatta, hogy a világháló és az okostelefonok milyen új lehetőségeket adnak hírek szolgáltatására, közzétételére. Így aztán a jelenlévőkkel mindjárt szelfizett is, s pár másodperc múltával a facebookon már látható volt az esemény!


Az írott sajtótól elsőként Halász Lajos, a 2012 tavaszán indított, önkormányzati finanszírozású Jászkürt Újság c. hetilap főszerkesztője számolt be. Banka Csaba, a nagy múltú  megyei napilap, az Új Néplap jászsági szerkesztője már 20 éve tudósít térségünk mindennapjairól. A városi oldalak, a tematikus mellékletek sokféle lehetőséget adnak arra, hogy a jászsági események, értékek, érdekességek a megye olvasóihoz eljuthassanak. Az internet adta megjelenési lehetőségek pedig csak növelik a hírek elérhetőségét.


A Jászkürt című helyi lap hosszas, történelmi korokat is érintő bemutatására Kiss Erika kapott szót. A korábbi városi – önkormányzati – hetilap megjelenését a helyi politika változásai is alakították. Így ma már papíralapon csak ritkán jut el a városlakókhoz. Ám a digitális világban új felületek állnak rendelkezésre, így a szerkesztőség munkatársai az interneten, a www.tutihir.hu oldalon változatlanul beszámolnak Jászberény életéről, múltjáról és jelenéről.

 

alt

 


A KÉSZ vendégei voltak a gyöngyösiek is, akik baráti látogatásra érkeztek. Vezetőjük, dr. Rétiné Toldi Adrienn elmondta, hogy 2015 októberében alakultak, s tapasztalatok gyűjtése vezette őket Jászberénybe.  Már eddig is komoly segítséget kaptak a nagy múltú berényi közösségtől, s ezt a jövőben is remélik. Gyöngyösön is van igény és érdeklődés egy ilyen civil szervezet iránt, így az együttműködés segíti is őket.


SA

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít