Menu

Száztíz diplomát adtak át

2016-02-16 10:46:57

 

Szombaton délelőtt a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karán diploma átadó ünnepséget tartottak, ahol 110 végzős hallgató vehette át főiskolai oklevelét. A legtöbben közülük négyféléves közoktatás-vezetői és pedagógus szakvizsgát tettek távoktatásos rendszerben az Egerbe és Miskolcra kihelyezett tagozatokon is. A szociális munka szakon végzettek ültek a legtovább a padokban, ők hétféléves képzésen vettek részt az ünnepélyes pillanatig, a diploma átvételéig.


Az idén 99 éves jászberényi intézmény vezetője, dr. Varró Bernadett mb. dékán üdvözlő szavai után dr. Tőzsér János, rektor köszöntötte a friss  diplomásokat. Azt kívánta nekik, hogy mindnyájan hasznosíthassák is a megszerzett tudásukat, és a munka világában találják meg helyüket. Kifejtette, hogy olyan jeles intézményben tanultak, mely az oktatásban közel 100 éve van jelen, s képez fiatalokat. Azt is elmondta: a mai kor kihívása, hogy a képzést állandóan folytatni kell, így a továbbképzésekre is várják majd a most végzetteket néhány esztendő múltával.


A szociális munka szak végzőseitől dr. Furcsa Laura szakfelelős köszönt el. Az ünnepségen az Egri Egyházmegye képviseletében jelen volt Ft. Juhász Ferenc esperes, plébános, az egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke is, aki kifejtette, hogy az egyházaknak is szükségük van oktatás-vezetőkre. Az Egri Egyházmegyének sok iskolája van az általánostól az egyetemig, így fontos, hogy magas színvonalon képzett oktatóik és vezetőik  is legyenek. Azt is elmondta, minden iskolában fontos, hogy a szakmaiságon túl a vezető tudjon szeretni is!

 

 

alt




Dr. Novák István, a jászberényi egyházi iskolák főigazgatója saját tapasztalatairól is beszélt. Ő maga is végzett a közoktatás-vezetői szakon néhány évvel ezelőtt. Arról is említést tett, hogy az egyházi iskolákban egyaránt fontos szempont a képzés humánussá tétele és gyakorlatias jellege. A végzősöknek pedig békés, nyugodt hétköznapokat kívánt a hazai közoktatás minden napjára azon a napon, amikor a pedagógus társadalom hatalmas, talán történelmi jelentőségű  demonstrációja zajlott éppen a fővárosban.


A diplomákat, okleveleket dr. Tőzsér János rektor adta át az ünnepi alkalomra talárt, különleges sapkát is viselő friss diplomások számára.  Az ünnepség emelkedett hangulatához a külsőségek mellett a Cantate Nobis Énekegyüttes műsora is hozzájárult. A dalosok között számos főiskolai tanár és hallgató is van. A karnagyuk, Thormanné Husznay Mária mellett a zongorakíséretet Csóka Károlyné nyújtotta.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít