Menu

Doni emléktúra

 

2016-02-16 09:26:20

 

Idén hetedik alkalommal szerveztük meg idősebb cserkészek körében doni megemlékező túránkat. Bár ez  nem egy nagy létszámot megmozgató program, az érték, amit közvetít sokkal nagyobb.

 

Az időjárás most először ”kedvezett” számunkra, így nem sárgyúrás, hanem valódi fagymenet kísért végig minket a másfél nap alatt. Éjszakai indulást követően magunk sem gondoltuk, hogy -10 fok alá esik a hőmérséklet mire elérjük éjszakai szállásunkat. Ekkor már nagyon jól esett a meleg hajnali étkezés, ami bár nem nagy adag volt mégis elmosolyította az arcokat. Pár órás alvás után indultunk neki a nagy ködben hogy elérjük aznapi úti célunkat, Jászboldogházát. Mi tagadás a zúzmarás táj igen szép látványt nyújtott. Jászboldogházán a J-N-SZ megyei Matasz helyi képviselője várt minket és egy rendhagyó történelem óra keretében világháborús felszerelési tárgyak bemutatásával idézte fel nekünk a háborúban részt vett katonák életét. Sajnos az előadás végeztével, nehéz volt újra lábra kapni, de még 8 km várt minket, hogy elérjük úticélunkat.


A túra során igyekeztünk szolidaritást vállalni azokkal, akik a hazájukért, parancsra harcoltak, küzdöttek az elemekkel, miközben csak haza vágyódtak egyszerű nincstelen életükbe.


Gyalogoltunk, mert ők is gyalogoltak. Éheztünk, mert nekik is kevés jutott. Fáztunk, mert ők megfagytak, és arra gondoltunk, hogy mennyivel könnyebb lett volna otthon maradni. Mi így emlékeztünk. Tisztelet a Hősöknek!


Tarjáni Zoltán
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít