Menu

Megérdemelt jászberényi kupa bronz

2016-02-15 14:56:26

 

 

Pénteken az Érd Arénában rendezték meg a női röplabda Magyar Kupa döntőjét. A Jászberényi RK csapata a Fatum-Nyíregyháza ellen a harmadik helyért mérkőzhetett. Lányaink 3:1-re győztek, s az eredményhirdetés során a bronzérmet vehették át.


Két évvel ezelőtt közel évtizedes álmából ébredve jutott ismét az első osztályba a nagy hagyományokkal rendelkező jászberényi női röplabdacsapat. Kellett ehhez egy új egyesületi vezetés Molnár László elnök irányításával, a régi-új edző, Deme Gábor visszatérése, no meg nem utolsó sorban a pályán a játékosok akarata, jó teljesítménye is. A legjobbak közé kerülés volt a klub tervének első lépcsője, amit veretlenül lépett meg a gárda.


Az első NB I-es szezonban folytatódott a csapatépítés és a kitűzött célt, a legjobb 8 közé jutást el is érte az együttes. A 2015/2016-os szezonra további előrelépést terveztek a klubnál: a bajnokságban vagy a kupában a legjobb 4 közé jutás volt a cél. Nos, ebből az egyiket már sikerült teljesíteni a csapatnak (bronzérem a Magyar Kupában), s minden remény megvan arra is, hogy a másik célt is elérik a lányok. Addig azonban még sok víz lefolyik a Zagyván, hiszen még három forduló hátra van az alapszakaszból, melyet majd a rájátszás követ.


Magyar Kupa döntő – 2016. február 12. Érd Aréna


Az elmúlt héten, pénteken, az Érd Arénában rendezte meg a Magyar Röplabda Szövetség a női Magyar Kupa bronzmérkőzését és a kupadöntőt. Előbbit a mieink, a Jászberényi RK a Fatum-Nyíregyháza ellen vívták.


Az első két játszmában gond nélkül diadalmaskodtak Deme mester tanítványai. A nyírségiek sok hibával játszottak, s bár a mieink sem voltak a toppon, nem lehetett kérdéses a jászberényi siker. Átlagon felüli teljesítményt igazán csak a csapatkapitány Ivana Gardovic és a liberó Lékó Lilla nyújtott, de ez is elég volt ahhoz, hogy két szett után 2:0-ra vezessen csapatunk. A harmadik játszma elején 7:0-ra elhúztak a nyíregyháziak, de sikerült őket utolérni a mieinknek. Igaz, 21-24-nél három szettlabdája is volt a piros mezes ellenfélnek, ám Bleicher Réka két szemtelen megoldásával mi jutottunk meccslabdához (25:24). Több pontot viszont már nem szereztünk, így 25:27 lett a játszma vége, azaz a nyíregyháziak szépítettek. A negyedik játszmában a nyírségiek mindent megpróbáltak, ám a legjobbkor jöttek Mishonova pontjai, no meg Krstojevic is jól szállt be a játékba, s a fontos pontokat mi nyertük. Ez pedig egyben a mérkőzés megnyerését és a bronzérmet jelentette a mieink számára.


A látottak alapján teljesen megérdemelten szerezte meg csapatunk a harmadik helyet, s ezzel nagy sikert ért el. Korábban csak egyszer sikerült döntőbe kerülnie a Magyar Kupában jászberényi csapatnak, s az ezüstérem került akkor a lányok nyakába. A Magyar Kupában ez a második bronzérme városunk csapatának. Ez a siker erőt adhat a játékosoknak és a szakmai stábnak a bajnoki folytatáshoz, ahol ugyancsak jó esély van arra, hogy a legjobb 4 közé kerüljön az együttes. Reméljük így lesz.


Magyar Kupa bronzmérkőzés



Jászberényi Röplabda Klub - FATUM-Nyíregyháza 3:1 (17, 19, -25, 22)


A bronzmérkőzés MVP-je Ivana Gardovic lett, s nem maradt jutalom nélkül Lékó Lilla sem, aki a másik kiemelkedő teljesítményt nyújtotta csapatunkból.

 

alt

Nézze meg Gémesi Balázs remek fotóit a döntőkről és az eredményhirdetésről! Megér pár kattintást!


A Magyar Kupában bronzérmet szerzett Jászberényi RK csapata: Blecher Réka, Bleicher Nóra, Boroso Lili, Bertók Bettina, Milica Krstojevic, Pintér Andrea, Takás Bernadett, Irena Mishonova, Dragana Brkovic, Gregor Helga, Ivana Gardovic (csapatkapitány), Lékó Lilla, Kovács Fatime és Kocsmár Karola.


Vezető edző: Deme Gábor


Edző: Makai Péter


Erőnléti edző: Csirke Dávid


Masszőr: Kertész Ottó


A Jászberényi RK elnöke: Molnár László


A Jászberényi RK alelnöke: Fábián Viktor


A Jászberényi RK csapatvezetője: Szigediné László Rita


A Jászberényi RK technikai vezetője: Szántai Tibor


A Jászberényi RK sajtósa: Budai Levente


A Jászberényi RK technikusa: Pap Zoltán.


A Magyar Kupa döntőjében a bajnoki címvédő Linamar-BRSE magabiztosan győzte le a kupavédő Vasas Óbudát, s ezzel története során először nyerte meg a kupát.


Olvasóink nevében is gratulálunk a békéscsabaiak kupagyőzelméhez és a mieink bronzérméhez!


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít