Menu

Magyar Kupa: a 3. helyért mérkőzhet majd a Jászberényi RK

2016-01-20 09:37:58

 

 

Kedden koraeste a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban játszott Magyar Kupa elődöntő visszavágót a Jászberényi RK csapata. A találkozót a hazaiak várták kedvezőbb helyzetben, hiszen az első, jászberényi összecsapást a Linamar-BRSE nyerte 3:1-re. A bajnok ellen a visszavágón is szerette volna bizonyítani a JRK, hogy nem véletlenül jutott a Magyar Kupában a legjobb 4 közé.


A visszavágón az első mérkőzéshez képest mindkét oldalon volt egy-egy hiányzó. A hazaiak válogatott feladója, Tálas Zsuzsanna ugyan ott volt a csarnokban, ám lázasan nem léphetett pályára. A mieinknél pedig Bertók Bettina nem volt a nevezettek között, mivel játékára ezúttal nem számított Deme Gábor.


Bár a találkozó egyértelmű esélyese a hazai gárda volt, lányaink egyáltalán nem megilletődötten kezdték a mérkőzést. Remek labdamenetek után, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett pontot. Az első technikai szünetig egy pontnál nem volt nagyobb a különbség az együttesek között. Ekkor 8:7-re a házigazdák vezettek. Először két pont a különbség akkor volt, amikor 8:9-ről 11:9-re fordítottak a békéscsabaiak. Deme Gábor azonnal időt is kért. A különbség a második technikai szünetre négy pontra nőtt (16:12), mert a mieink több könnyű labdát is elrontottak. A játékrész közepén egyértelmű volt a hazaiak fölénye, akik a játék minden elemében jobbak voltak (17:12). Próbált zárkózni a JRK (17-14), ám ez csak pillanatnyi fellángolás volt. A hazaiak irányították a játékot, s így a szett hajrája 20:14-es Békéscsaba vezetésnél kezdődött. Felváltva estek a pontok, majd a játszma végén a hazai sánc „legyőzte” Mishonovát és 20 perc alatt szerzett vezetést a Linamar-BRSE (25-18)


A második szett gyors hazai pontokkal kezdődött (5:0), s ekkor bizony csak kerestük a labdát. A pontcsendet Mishonova törte meg (5-1), s az első technikai szünetig nem is változott a különbség a csapatok között (8:4). Felzárkóztunk 11:9-re de 15:10-nél Deme Gábornak időt kellett kérni, mert kezdett ismét nőni a különbség. Ami feltűnő volt, amíg a hazaiak kőkeményen ütöttek a hálónál, addig a mieink ütéseit könnyen hárították a hazaiak (16:10). A csabaiak pedig nem lazítottak, s a mintegy 400 fős szurkolótáboruk élvezte a mérkőzést, ahogy láthatóan a csapatuk is. Deme Gábor 18:10-nél Mishonova helyére Takácsot küldte, de ezzel sem tudta megtörni a hazaiak lendületét. A 25. hazai pont (hálóba ért az egyik játékosunk) egyben azt is jelentette, hogy a folytatástól függetlenül a csabaiak jutottak a Magyar Kupa döntőjébe. A házigazdák semmit sem bíztak a véletlenre és két játszma után bebiztosították helyüket a kupadöntőben.


A harmadik játszmára feladót is cserélt Deme Gábor, Brkovics helyett Bleicher Réka volt a pályán. A hazaiak továbbra is a kezdőcsapatukat szerepeltették. Lányaink 4:4-ig tartották a lépést a házigazdákkal, akik ezt követőn, az első technikai szünetig 3 pontos előnyre tettek szert (8:5). A mieink küzdőszellemét dicsérte, hogy 11-nél utolérték ellenfelüket, s  a hazaiak időt kértek. Nem sokkal később viszont 14:12-nél Deme Gábornak kellett magához rendelni lányait. A második technikai időnél egy pont volt a csabaiak előnye (16:15), azaz még korán sem dőlt el a szett sorsa. A hazaiak kétpontos előnyét 21-nél dolgoztuk le, és 21-22-nél már nálunk volt az előny. Ekkor jött is a hazai időkérés. Egy perccel később már 22:21 állt az eredményjelzőn és Deme Gábor kért időt. Borsos tiszta helyzetbők ütötte pályán kívülre a labdát és ezzel meccslabdához jutottak a hazaiak. Az elsőt sikerült hárítani, de Kovács atime nyitása hosszúra sikeredett, s így a békéscsabaiak esélyeshez méltó módon, 70 perc alatt nyerték meg a vis
szavágót 3:0-ra.


Nem született tehát meglepetés, a bajnokcsapat érvényesített a papírformát és várja ellenfelét (a Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza párharc győztese lesz) a Magyar Kupa döntőjében. A mieink pedig készülhetnek majd a bronzmérkőzésre, ám előtte még több fontos bajnoki is vár a lányokra. Pénteken (január 22-én) az MTK-Budapest vendégszerepel majd a Bercsényi úti játékcsarnokban, s annak a mérkőzésnek a kimenetele alapvetően befolyásolja majd, hogy az alapszakaszban a csapatok hányadik helyen zárnak majd.


A találkozó végén a hazai szurkolók perceken át felállva, tapssal köszönték meg kedvenceik nagyszerű játékát.


Magyar Kupa elődöntő visszavágó


Linamar-BRSE – Jászberényi RK 3:0 (18, 13, 23)


A döntőbe jutott kettős győzelemmel a Linamar-BRSE gárdája.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít