Menu

A lányok ismét megrángatták az oroszlán bajúszát

2016-01-08 12:17:01

 

 

A csütörtöki Magyar Kupa elődöntőben a Jászberényi RK csapata remekül helytállt a magyar bajnok Linamar-BRSE ellen.  Sok ideje nincs pihenni a Deme-csapatnak, hiszen szombaton már bajnokin fogadja az együttes a Budaörsi DSE gárdáját. Fotó: Gémesi Balázs


A női röplabda remek propagandája volt a csütörtök esti Jászberényi RK – Linamar-BRSE Magyar Kupa elődöntő első mérkőzése a Bercsényi úti játékcsarnokban. A bajnoki címet védő viharsarkiak ellen ugyanis két szetten át teljesen egyenrangú partner volt csapatunk, s bár a folytatásban a vendégek felőrölték ellenállásunkat, nincs szégyenkezni valónk a 3:-1-es vereség miatt.  A magyar bajnokságot veretlenül vezető viharsarkiak komoly nemzetközi eredményeket is elértek már ebben a szezonban, azaz nemzetközi szintű csapatuk van.


A Magyar Kupa találkozó hasonlóan alakult, mint a két csapat őszi, békéscsabai bajnoki mérkőzése. A mieink nagyszerűen kezdték az összecsapást és remek játékkal nyerték meg az első szettet. Keményen nyitottunk, jók voltak a nyitásfogadásaink, s a támadások befejezésével sem volt különösebb gond. A két szurkolótábor élvezte a játékot, remek volt a hangulat a csarnokban. A második játszmában is folytatódott a magas szintű játék. Egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, s 20:20-as állásnál kezdődött a játékrész hajrája. Ezt a vendégek zárták jobban és kiegyenlítették a szettek állását.


A harmadik játszma gyors békéscsabai pontokkal kezdődött, s az egyre keményebben és pontosabban játszó vendégek ekkor már fölénybe kerültek. Ekkor is voltak szép pillanataink, ám már nem tudtunk olyan magas hőfokon röplabdázni, mint tettük az első két szettben. Hasonlóan alakult a negyedik felvonása is a találkozónak. Egy-egy támadás erejéig felvillantottuk valós tudásunkat, de ekkor már több volt a hiba a játékunkban. Ezzel együtt sem szégyenkezhetünk azonban a 3:1-es vereség miatt, mert az ország legjobb csapatától kaptunk ki.


A visszavágót január 19-én Békéscsabán rendezik.


Magyar Kupa elődöntő első mérkőzés


Jászberényi RK – Linamar-BRSE 1:3 (23, -23, -15, -15)


Szombat: bajnoki a Budaörsi DSE ellen



Sok ideje nincs a pihenésre a Deme-csapatnak, hiszen szombaton a bajnokság 14. fordulójában a Budaörsi DSE együttesét fogadják lányaink. A 3 pont megszerzése ezen a találkozón nem okozhat problémát, hiszen ősszel idegenben is 3:0-ra győztük le a budaörsieket. Azóta pedig tovább erősödött csapatunk, hiszen Takács Bernadett (TFSE) és Bleicher Réka (Budaörsi DSE) is már nálunk szerepel.


Ebben a fordulóban két olyan találkozót is rendeznek, amelyet a saját mérkőzésünk mellett különös figyelemmel kísérünk majd. A z UTE az MTK-Budapestet, a TEVA Gödöllői RC pedig a Vasas Óbudát fogadja. Az alapszakasz 3-6. helyének megszerzése szempontjából ezen összecsapások eredménye nagy jelentőséggel bír majd.


A 14. forduló mérkőzései:


Január 8. (péntek)

18:00 óra: TFSE – 1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem


Január 9. (szombat)


17:00 óra: UTE – MTK Budapest

18:30 óra: Jászberényi RK – Budaörsi DSE


Január 10. (vasárnap)


16:00 óra: Fatum Nyíregyháza – Pincelakat RÖPKE  SE

16:00 óra: Linamar BRSE – Albrecht MVSC MVSI

18:00 óra: TEVA Gödöllői RC – Vasas Óbuda


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít