Férfi vízilabda Volvo Kupa: vereség az olaszoktól

2016-01-04 11:16:42

 

A magyar férfiválogatott egy góllal kikapott az olasz együttestől a győri vízilabda Volvo Kupa nyitónapján.

   
Eredmény:

Magyarország - Olaszország 4-5 (0-3, 2-2, 0-0, 2-0)


A magyar góldobók: Hosnyánszky, Bátori, Tóth M., Varga Dénes 1-1

   
A jövő vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító nemzetközi tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége már az első olasz akció végén hátrányba került, majd újabb emberelőnyös támadások is vendéggóllal zárultak (0-3), így az első szünetre komoly előnyt harcolt ki a rivláis.
   

Csak a második negyedben, a találkozó tizedik percében tudott szépíteni az addig erőtlennek tűnő magyar csapat, ekkor az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert volt eredményes közelről (1-3). Dinamikusabbá, bátrabbá vált a hazaiak játéka, amit jól illusztrált a vb-aranyérmes Bátori Bence húzásos gólja (2-3). A kimaradt hazai helyzetek miatt azonban egyenlítés helyett az olaszok húztak el 4-2-re, a nagyszünetre pedig visszaállították a háromgólos különbséget (2-5).
   

A harmadik játékrészben kölcsönösen pontatlanul pólóztak a felek, a hatástalan kísérletek sokasága után a negyed végére sem változott a kép, az ekkor 11:6-os aránnyal a kiállításokat illetően is biztosan vezető olaszok a magyarokhoz hasonlatosan elpuskázták újabb lehetőségeiket is.
   

A befejező negyed az ifjú Manhercz Krisztián pompás átadását értékesítő Tóth Márton révén magyar góllal indult (3-5), a hasonló folytatással azonban adós maradt a hazai gárda, amely - bár a védekezésben feljavult - percekig nem tudta újólag bevenni a rivális kapuját. Egészen a hajráig: szűk két perccel a vége előtt a saját maga által kiharcolt büntetőből az olimpiai és világbajnok Varga Dénes nagy gólt lőtt (4-5). Az egyenlítés azonban már nem sikerült, így vereséggel startolt a magyar válogatott, amely hétfő este a spanyolokkal száll vízbe.
   

A nyitónap másik mérkőzésén:

Spanyolország - Szlovákia 10-5 (2-0, 3-2, 4-1, 1-2)

   
A további program:
   

hétfő:


Szlovákia - Olaszország 17.00

Magyarország - Spanyolország 19.00
   

kedd:


Spanyolország - Olaszország 18.00

Magyarország - Szlovákia 20.00


(Forrás: MTI)


Hír megosztása