Menu

Ez ám a bravúr: az UTE lenullázva, négy között a Magyar Kupában a JRK

2015-12-24 11:59:57

 

 

Olyan karácsonyi ajándékkal lepte meg a jászberényi, jászsági sportbarátokat a Jászberényi Röplabda Klub felnőtt csapata, amelyre titkon is csak nagyon kevesen számítottak. A hazai 3:0-ás vereség után Deme Gábor lányai a fővárosban 3:0-ra győzték le Magyar Kupa negyeddöntő visszavágón az UTE együttesét, s a továbbjutást eldöntő arany szettet is a mieink nyerték. Így a Jászberényi Röplabda Klub csapata a legjobb négy közé került, azaz akár érmes is lehet a Magyar Kupában.


A hazai 3:0-ás vereséget követően nehéz helyzetbe került a JRK csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjében az UTE ellen. A mieinknek 3:0-ra vagy 3-1-re kellett a visszavágót megnyerni, hogy kiharcolják a továbbjutásról döntő úgynevezett arany szettet. Erre bizony nem sokan számítottak, főleg annak tudatában, hogy ebben a szezonban a két együttes eddig lejátszott találkozóit – két bajnoki és egy kupamérkőzés – az UTE nyerte. A sport azonban többek között azért is szép, mert vannak esetek, amikor borul a papírforma és olyan eredmények születnek, amelyre sokan felkapják a fejüket. Nos, ez történt szerdán (december 23-án) kora este a Tungsram csarnokban, ahol a berényi lányok valóban csodát tettek az újpestiek ellen.


Az első szett maga volt az őrület. Egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. nagyszerű labdamenetek mellett számos bosszantó hiba is becsúszott a mieink játékába – több szervát rontottunk és három-négy nagyon könnyű pontot is ajándékoztunk az ellenfélnek -, ám a küzdeni tudással nem volt baj. Óriási izgalmak közepette 29:27-re nyertük a szettet, s ez kellő önbizalmat adott a lányoknak a folytatáshoz, amely hasonlóan izgalmasra sikeredett.


A második játszma is igen idegőrlő volt. Továbbra sem volt nagy különbség a csapatok között, de az látszott, hogy a mieink alaposan felpörögtek. Sokkal kevesebb volt a hiba, több a bravúros megoldás. Míg ezúttal sikerült az ellenfél „bombázóját”, Iricanint is többször lesáncolni, addig a házigazdák nem bírtak a mi nagy ütőnkkel, Mishonovával. Persze mellette ütött pontot Pintér, Borsos, Bleicher és Gardovic is, miközben valamennyien remekül mezőnyöztek is. Brkovic pedig jobbnál jobb feladásokkal küldte harcba a hálónál társait. Már 23-24-nél szettlabdánk volt, de ezt még hárították az újpestiek, de 25-26 után már nem volt kegyelem. Ekkor már látszott a házigazdákon, hogy nem erre készültek, de nem volt megállás.


Szenzációsan kezdte csapatunk a harmadik szettet, hiszem 2-8, majd 5-14 is állt az eredményjelzőn. Az edzők is nagy csatát vívtak egymással, időkérések váltogatták egymást, s jött egy-két csere is. Amikor 7-16 volt az eredmény, sokan azt várták, hogy a hazai edző pihenteti majd az arany szettre kezdő játékosait. Miladonovic Andrea azonban másként gondolta. Remélte, hogy a komoly hátrány is ledolgozzák játékosai, s játékban maradnak a folytatásra is. Számítása majdnem bejött, hiszen ekkor volt egy holtpont a mieink játékában. Az UTE feljött 19-24-ről 22-24-re – két vitatott ítélet is segítette ekkor a hazaiakat -, ezzel el is lőtte puskaporát a hazai gárda. A 22-25-re nyert harmadik szett egyben a találkozó 3:0-s megnyerését is jelentette a JRK számára, s jöhetett a továbbjutásról döntő arany szett.


Ekkor már közel másfél órája tartott a mérkőzés, melyre ezúttal – hétköznap lévén – a berényi B-közép tagjai nem tudtak kilátogatni, ám az újpesti szurkolók így is nagyszerű hangulatot teremtettek. Az első perctől az utolsóig sportszerűen buzdították csapatukat, sem a játékvezetőkkel, sem a vendégcsapattal nem foglalkoztak. A hangulat persze akkor ért tetőfokára, amikor elkezdődött a mindenről döntő arany szett.


Na, ez is tartogatott ám izgalmakat. Úgy tűnt, hogy az UTE, amelyre boksznyelven szólva az első három szettben „rászámoltak” feltámad. Brkovic kettős érintése miatt az első pont a liláké volt, amit a mieink feladója vitatott és sárga lapot kapott Szabó Péter játékvezetőtől. A térfélcseréig háromra növelte előnyét a hazai gárda (8:5). Sikerült 10-9re felzárkóznunk, s jött is a hazai időkérés. Ez hatott, mert 13-10-nél már Deme Gábornak kellett időt kérni. A hárompontos különbség abból is adódott, hogy mi három nyitást rontottunk, azaz három pontot ajándékoztunk a lila-fehéreknek. Szerencsére azonban még nem volt vége a fordulatoknak. Előbb nyitást rontottak a hazaiak, majd Borsos egyedül lesáncolta Iricanint (13:12), s máris jött Mladenovic Andrea időkérése. Ám, ha egy üzlet beindul, azt nagyon nehéz megállítani. Mishonova egyenlített, majd az újabb pontos ütése után már 13:14-nél továbbjutást érő labdánk volt. Ezt ugyan még hárították a hazaiak, ám a mezőny legjobbja, Mishonova sokadik bombája is célba ért, majd Iricanin hibázott,s 14:16-ra az arany szettet is megnyerte csapatunk.


Elképesztően nagy bravúrt hajtott végre a JRK Újpesten. Egy jól játszó lila-fehér csapatot sikerült óriási küzdelemben legyőzni, még pedig úgy, hogy a hazai 0:3 ellenére a mieink jutottak a Magyar Kupában a legjobb 4 közé. A csapat minden játékosa és a felkészítő stáb is minden dicséretet megérdemel, mert megragadták azt a minimális esélyt, amely az első találkozó után maradt. Fantasztikus hangulatban, fantasztikus mérkőzésen sikerült tehát egy nagyon jó csapatot legyőznie a lányoknak, akik ezzel magasra helyezték maguknak a mércét, de önmaguknak is bebizonyították, hogy nagy dolgokra lehetnek képesek a bajnokságban is.


Női röplabda Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó


UTE – Jászberényi RK 0:3 (-27, -25, -22)


UTE: Leidgeb N., Lutter E., Iricanin n., Headen A., Cesljar K., Avramovic A. Liberó: Kötél D. Csere: Novák L., Zolnai V. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.


Jászberényi Röplabda Klub: Borsos L., Mishonova I., Gardovic I., Pintér A., Bleicher N., Brkovic D. Liberó: Lékó L. Csere: Takács B., Gregor H. Vezetőedző: Deme Gábor.


Összesítésben: 3-3 pont


A továbbjutásról arany szett döntött:


UTE – JRK 14-16


A Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a Jászberényi Röplabda Klub csapata került.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít