Menu

Segítsen John Lennonnal együtt egy öreg zongorán

2015-11-23 12:13:00

 

Koncerttel, plakátkiállítással és filmvetítéssel idézik meg a 75 éve született John Lennon szellemiségét november 28-án a jászberényi Lehel Film-Színházban. A rendezvényhez kapcsolódóan a szervező Jászkerület Nonprofit Kft. egy a város tulajdonában lévő hangversenyzongora felújítását is célul tűzte ki, melyet a kiállított képek megvásárlásával bárki támogathat.


2015 októberében lett volna 75 éves John Lennon, a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, zeneszerzője, a The Beatles zenekar gitárosa. Ez alkalomból november 28-án, szombaton 20 órától, egy ritkán látható, Beatleshez köthető film vetítésével, majd 21.30-tól egy remek koncerttel tekinthetjük át életművét, a színpadon a nemrégiben Liverpoolból hazatért The Bits - Beatles emlékzenekarral.


A zenekar azért alakult meg, hogy a Beatles-dalokat élőben, koncertszerűen, eredeti nyelven színpadra vigye, ragaszkodva a zenei alapokhoz. A zenekart alkotó négy zenész jól ismert budapesti blues és angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak Nyugat-európai színpadokon és a tengerentúlon is. A tagok Beatles szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat maradandó élményt szerez az őket hallgató fiataloknak és örökifjaknak. A számos hazai, valamint külföldi klub- és fesztiválfellépést maga mögött tudó The Bits 2015 augusztusában kapott meghívást a világ legnagyobb és legjelentősebb Beatles eseményére a liverpool-i Beatle Week-re, ahol több koncertet is adtak a legendás Cavern Clubban, a Beatles „bölcsőjében”. Jászberényi koncertjük során kizárólag John Lennon szerzemények, illetve erősen Lennonhoz kötődő korai, bulis rock'and'roll számok csendülnek majd fel.


E különleges estén tárul a közönség elé az a John Lennonhoz kapcsolódó plakátkiállítás is, melyen számos ’60-as ’70-es évekbeli Lennon-fotó, plakát és Beatles albumborító igényes kivitelű reprodukciója mellett, néhány egyedi, Lennonhoz kötődő személyek által dedikált, magántulajdonban lévő darab is látható. Így többek között egy Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band plakát a 2009-ben Magyarországra látogatott Tony Curtis aláírásával, vagy egy-egy fotó és könyvplakát Astrid Kircher, illetve Klaus Voormann aláírásával, akik a Beatles közeli barátai voltak még a 60-as évek legelején, a hamburgi időszak alatt.


A magántulajdonú példányok kivételével a kiállított reprodukciók megvásárolhatók. Az ebből származó bevételt az Ifjúsági Házban található, leromlott állapotú Förster hangversenyzongora felújítására fordítják a szervezők. A megújult hangszert a tervek szerint 2016. április 3-án, Jászberény Város Napján hallhatja majd először a közönség. A moziban a kiállítás 2016. január 17-ig, naponta 15 és 22 óra között látogatható.


A koncerttel, a kiállítással, a zongora felújítására irányuló további adományozási lehetőségekkel kapcsolatos információk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen a rendezvény szervezőjétől, Góg Zoltántól kérhetők.


JOHN LENNON 75 a The Bits-szel
2015. november 28. szombat
Helyszín: Lehel Film-Színház (Jászberény, Fürdő u. 3.)

20.00 „Meglepetés” Beatles-film (Lehel Film-Színház, nagyterem)
21.30 THE BITS koncert (Lehel Film-Színház emelete, B. Part Caffe)

A filmvetítés és a kiállítás megtekintése ingyenes!
 

Belépő a koncertre:
Elővételben: 1.250 Ft, Helyszínen: 1.500 Ft
(Jegyelővétel: Lehel Film-Színház, naponta 15 és 22 óra között)

A John Lennon 75 című plakátkiállítás 2016. január 17-ig, naponta 15 és 22 óra között látogatható.

További friss információk, online jegyrendelés rendezvény Facebook eseményében

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít