Menu

Ki a legény a gáton?

2015-11-23 12:01:15

 

Régi dolog az, hogy a legények erejüket a gáton fitogtatták. Ám van Jászberényben néhány család, amelynek tagjai csak a Zagyva gátján haladva tudják lakásukat, házukat megközelíteni. Ez pedig nem teljesen veszélytelen vállalkozás.


A Zagyva Hatvani út melletti gátszakaszát a Nagyér utca mellett a város kasszájából újíttatta meg, erősíttette meg az önkormányzat. Szabó Tamás polgármester kedden elmondta, hogy a Közép-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság úgy gondolta, hogy ez a gátszakasz a város belterületi része, s annak javítása, karbantartása is Jászberény kötelessége. A gát északi oldalán az érintett közlekedési út 225 méter. Ebből 141 méteren a gát stabilitását, két oldalán fél méteres süllyesztett szegély építését, és zúzott kővel a járófelület borítását oldották meg a szakemberek. Mindez, a speciális helyszínre vonatkozó komoly műszaki előírások miatt közel 9 milliós kiadást jelentett.

 

alt




A folyó másik szakaszán, a Nagykátai út mentén is van megoldásra váró feladat a gát esetében. Erre is hamarosan sort kerítenek. Szabó Tamás azt is elmondta, hogy a városban több helyen is van a folyó mentén horgásztó, melyet civil szervezetek szépen gondoznak, karban tartanak. Tőlük sem sajnálják a támogatást, hiszen a természeti környezet gondozása nagyon fontos volt és marad is.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít