Menu

Orvosként hinni

2015-11-20 13:08:16

 

Ha tartjuk magunkat a sztereotípiákhoz, akkor olyan orvos, mint dr. Csókay András idegsebész, tulajdonképpen nem létezik. Mert egy orvosnak általában minden sejt, hús és vér, színtiszta logika és egymásra hatás. Nincs olyan, hogy csoda, nincs olyan, hogy véletlen. Maximum olyan van, hogy „nem ismerjük az okát”.
 

Csókay András egy másféle orvos. Élő bizonyítéka annak, hogy orvosként is lehet hinni. Lehet hinni egy vegytiszta tudomány felelősségterhes képviselőjeként is az isteni gondviselésben és a megmagyarázhatatlanban. Van, ami csak úgy megtörténik, mert Valaki engedi megtörténni. Hogy ezt a felsőbb hatalmat nevén tudjuk és merjük nevezni, ahhoz erős hit és bizonyosság kell. Tudni kell hinni. Hétköznapi csodákban kell megismerni azt a kegyelmet, amely életünk minden percében velünk van. Akkor is, amikor nem vagyunk rá cseppet sem érdemesek, és akkor is, amikor minden porcikánkkal elutasítjuk, mert valami nagyon fáj.
 

Ehhez hasonló gondolatokat szerettek volna hallani azok, akik zsúfolásig megtöltötték a Barátok templomának padsorait és pótszékeit múlt csütörtökön. Azért egy templomot megtölteni érdeklődőkkel egy vallási témájú előadás esetén (sajnos) nem kis teljesítmény. A Jó Szó Est programszervezőinek mégis sikerült. Meg is érte a fáradozás, hiszen ezúttal a meleg tea és sütemény ígérete nélkül is rengetegen jöttek el a rendezvényükre. Mi más ez, ha nem a tanúságtétele annak, amit hallhattunk: a szeretet még agyhalott állapotban is működik.
 

Rédei Panni

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít