Menu

Fontos mérkőzések hétvégéje

2015-11-20 10:09:13

 

 

Nem panaszkodhatnak események hiányára a jászberényi, jászsági sportbarátok, hiszen a hétvégén mindkét NB I-es jászberényi csapat hazai környezetben lép pályára. A férfi kosarasok szombaton a Nyíregyházát, a női röplabdázók vasárnap a Gödöllőt fogadják. Mindkét együttes számára fontos a győzelem megszerzése, hogy javítsanak a tabellán elfoglalt helyezésükön.


Érdemes lesz szombaton és vasárnap a Bercsényi úti játékcsarnokba látogatni azoknak a sportbarátoknak, akik egy kis izgalomra vágynak. Mindkét napon NB I-es bajnoki találkozót tekinthetnek meg ugyanis, melyen a jászberényi csapatoknak jó esélye van a győzelem megszerzésére.


Férfi kosárlabda NB I


A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának kilencedik fordulójában a JP-Top Cop Jászberényi csapata a Marso-Nyíregyháza együttesét fogadja szombaton koraeste a Bercsényi játékcsarnokban. A vendégek az eddigi nyolc játéknapon két, a mieink egy győzelmet szereztek. Forray Gábor csapata számár a nagyon fontos lesz a második siker begyűjtése, mert akkor felzárkózhat a gárda az előttük állókhoz és a nyírségieket meg is előzhetik. Erre minden esély megvan, de senki ne számítson könnyű mérkőzésre.


A nyíregyháziak ellen készülő csapatunknál járt próbajátékon a 217 centiméter magas horvát center, Ivan Krolo, akit információink szerint végül nem szerződetett a klub. Leigazolta viszont az egyesület a 26 éves (188 cm) Travis Cohn-t, aki legutóbb a szlovén Helios csapatában szerepelt. Az amerikai kosaras számos európai országban megfordult korábban, s Izlandon, Cipruson és Szlovéniában is beválasztotta az adott bajnokság legjobb védekező játékosai közé, míg Izlandon az év irányítója is lett.


A nyíregyháziak eddigi idegenbeli találkozójukat (Kaposvár, Szeged, Körmend, Szolnok) elveszítették. Hazai pályán a MAFC és a Pécs ellen gyűjtötték be eddigi két győzelmüket. A legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget Sitku Ernő csapata a kecskemétiektől (61-76). A mieink Pakson léptek pályára legutóbb, s a 85-72-es hazai győzelemmel zárult találkozón nem teljesítettek rosszul. Horváth Ákos a forduló válogatottjába is bekerült a bb1.hu kosaras hírportálon.



Férfi kosárlabda NB I A-csoport – 9. forduló

november 21. - szombat

18.00 óra: JP-Top Cop Jászberény – Marso-Nyíregyháza

Bercsényi úti játékcsarnok


Női röplabda NB I – 8. forduló


A hétvégén kettős fordulót rendeznek a női röplabdabajnokságban, ám a Jászberényi RK csapata csak egyszer lép pályára. A mieink pénteki, Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzését ugyanis a csapatok december 8-ra halasztották. Vasárnap viszont már nem pihennek Deme Gábor tanítványai, hiszen a szomszédvár Gödöllő csapatát fogadják.


A gödöllőiek a hetedik fordulóban (csütörtökön) a bajnoki címet védő Békéscsaba otthonában szerepeltek és sima 3:0-s vereséget szenvedtek. A TEVA csapata a tavalyihoz képest gyengült, hiszen válogatott játékos is eligazolt a klubtól, míg a mieink erősödtek, azaz az előző szezonhoz képest változtak az erőviszonyok. Ezzel együtt sem számíthatunk azonban könnyű mérkőzésre, de a 3 pont begyűjtésére nagyon nagy szükségünk van.


Hazai pályán egyértelműen Pintér Andiék az esélyesei a találkozónak, s remélhetőleg érvényesítik is a papírformát. Ha a mieink 3:0-ra vagy 3:1-re győznek, akkor visszaelőzik a tabellán a gödöllőieket, és az 5. helyre kerülnek. A mérkőzés minden bizonnyal Deme Gábor számára külön is érdekes, hiszen korábban Gödöllőn is irányította a szakmai munkát.


Női röplabda NB I – 8. forduló

november 22. – vasárnap


17.00 óra: Jászberényi RK – TEVA Gödöllői RC

Bercsényi úti játékcsarnok


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít