Menu

Tisztes helytállás Pakson és Békéscsabán

2015-11-19 12:24:21

 

A hétvégi bajnoki fordulóban férfi kosarasaink Pakson, női röplabdázóink Békéscsabán szerepeltek. Mindkét helyszínen a házigazdák számítottak esélyesebbnek, ám a mieinknek sikerült alaposan megnehezíteni ellenfelük dolgát.


Az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban a 8. forduló mérkőzéseit rendezték a hétvégén. A JP-Top Cop Jászberény Pakson vendégszerepelt, ahol az egyik legjobb magyar csapat, az Atomerőmű SE várta a mieinket. A Sopron elleni hazai vereséget követően az élcsapatnak számító paksiak ellen a tisztes helytállás lehetett a mieink célja, s ezt el is érték Dramicaninék.


A 13 pontos vereség ellenére csapatunk játékosai dicsértet érdemelnek, mert idegenben sem játszottak alárendelt szerepet sokkal esélyesebb ellenfelükkel szemben. A házigazdáknak végig keményen kellett küzdeni a győzelemért, melyet végül sikerült is megszerezniük.


Atomerőmű SE - JP-TOP COP Jászberény 85-72 (27-18, 21-22, 20-16, 17-16)


Csapatunkból Dramicanin és Horváth Ákos teljesítménye külön is említést érdemel. Mindketten 20-20 pontot szereztek a találkozón, melyen ha jobban dobtuk volna a triplákat (8/33) akkor mér szorosabb eredmény születhetett volna.


A JP-Top Cop Jászberény 8 forduló után 1 győzelemmel és 7 vereséggel jelenleg a tabella 14. helyén áll.


A következő fordulóban a nyíregyháziakat fogadja csapatunk, akik két győzelemmel jelenleg a 11. helyezettek. Azaz, hazai siker esetén megelőzhetjük ellenfelünket és elkerülhetünk az utolsó helyről.


Női röplabda NB I


Vasárnap a bajnoki címet védő Békéscsaba vendége volt a Jászberényi Röplabda Klub csapata. A házigazdák hét közben Görögországban játszottak CEV-kupa mérkőzést és másodszor is 3-1re verték a görög bajnokot. A mérkőzés és az utazás fáradtsága a találkozó első felében érződött is a házigazdákon, s ezt remekül kihasználta nagyszerűen játszó csapatunk.


Az első szettet így 28-26-ra nyertük, s a folytatásban is nagy küzdelemre késztettük ellenfelünket. A Békéscsaba egy 25:19-es játszmával egyenlített, majd nagy küzdelem után 25:22-re nyerte a harmadik szettet és fordított. A negyedik játékrészben már egyértelmű volta  hazaiak fölénye. Ekkor már a fiatalok is szerepet kaptak nálunk, hogy meccsrutint szerezzenek (25:12).


A találkozót követően a hazaiak edzője is dicsérte a mieinket, s a vereség ellenére Deme Gábor is elégedett volt lányaival. A legjobb csapat otthonában sikerült játszmát rabolnia a mieinknek, s bár az egy nyert szettért pont még nem járt, ám ebből a vereségből erőt meríthetnek a lányok a vasárnapi, Gödöllő elleni fontos találkozóra.


Csapatunkból Mishonova (20) és Pintér (16) volt a legponterősebb, míg a házigazdák vezéregyénisége Matics (28) és Szakmáry (17) voltak.


Linamar-BRSE–Jászberény 3:1 (–26, 19, 22, 11)



A Jászberényi RK csapata 6 forduló után 10 megszerzett ponttal a tabella 6. helyén áll.


Legközelebb vasárnap (november 22.) a TEVA-Gödöllői RC csapata ellen hazai pályán szerepelnek majd lányaink, mert a péntekre (november 20.) kisorsolt kaposvári találkozót december 8-ra halasztották.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít