Menu

Ez nem a mi hétvégénk volt

2015-11-09 11:04:00

 

 

A hétvégén az ötödik forduló mérkőzéseit rendezték az NB I-es női röplabdabajnokságban, míg az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban már a hetedik forduló találkozóit játszották. Városunk két csapata közül a női röplabdázók jártak jobba, akik ugyan vereséget szenvedtek az MTK-Budapest ellen, legalább 1 ponttal gazdagodtak. A kosaras fiúknak nem volt esélye a soproniak ellen hazai pályán sem.


Női röplabda NB I



Az NB I-es női röplabdabajnokság ötödik fordulójában, szombaton délután a fővárosban, az MTK-Budapest ellen lépett pályára a Jászberényi RK csapata. A találkozó előtt a házigazdák a negyedik, a mieink az ötödik helyen álltak a tabellán 9-9 ponttal. Bár lányaink számítottak a mérkőzés esélyesének, az összecsapás nem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna.


Az első szettre nem érdemes sok szót pazarolni, a mieink az öltözőben maradtak, s az MTK-Budapest ezt kihasználva 25-14-re nyerte az első játszmát. A folytatásban valamit javult a játékunk és négy szettlabdánk is volt, de nem sikerült az egyenlítés (29-27 a fővárosiaknak). A harmadik játékrész hajrájához 20-16-os állásnál érkeztek a csapatok, s bizony közel voltunk a 0-3-hoz. Szerencsére a lányok összekapták magukat és 25-23-as sikerrek szépítettek. Sőt, a negyedik játszmát is megnyerték Deme Gábor tanítványai 25-22-re. Azaz, 0-2-ről sikerült az egyenlítés és a lélektani előny már nálunk volt.


Ez sem volta azonban elég a győzelem megszerzéséhez. Bár az ötödik szettben kétpontos hátrányból fordítani tudtunk, s a térfélcserénél már nálunk volt az előny (5-8), jött egy „áramszünet” a lányoknál, s ezt kihasználva az MTK-Budapest 15-9-re nyertek a döntő játszmát, s ezzel 3-2-re a mérkőzést.


A fővárosi kék-fehérek önmagukhoz képest összeszedetten, jól játszottak, míg a mieink messze elmaradtak valós tudásuktól. A találkozó egyetlen pozitívuma, hogy 0-2-ről legalább sikerült egyenlíteni, s ez egy pont megszerzését jelentette.


MTK-Budapest – Jászberényi RK 3-2 (14, 27, -23, -22, 9)


A Jászberényi RK csapata öt forduló után 10 ponttal a 12 fős mezőnyben az 5. helyen áll.


Kosárlabda NB I A-csoport


A bajnokság hetedik fordulójában a JP-Top-Cop Jászberény a tavalyi negyedik helyezett Sopron KC ellen mérkőzött. Sok örömünk ezen a találkozón sem volt, hiszen a vendégek az első negyedben 9-6-ról fordítottak (21-27) és a folytatásban is végig jobban játszottak, mint a mieink.


Ez volt az új szezonban az első olyan hazai mérkőzésünk, ahol nem volt esélyünk a győzelemre. A soproniaknál négyen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak – Tiggs, Rancic, Tóth és Laroche -, míg nálunk a leg ponterősebb játékosok – Caffey és Dramicanin – sem játszott extrán.


A soproniak végig kontrolálták a játékot, s úgy nyertek, ahogy egy jobb csapatnak kell még idegenben is.


JP-Top Cop Jászberény – Sopron KC 79-100 (21-27, 19-26, 26-29, 13-18)


A JP-Top Cop Jászberény csapata hét forduló után egy győzelemmel és hat vereséggel a 12 fős mezőnyben a 11. helyen áll.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít