Menu

Magyar páros a világ Mentőkutyás elitjében!

2015-10-27 09:47:17

 

 

A Szabó Gábor vezette jászberényi mentőkutyások az elmúlt években sokszor hallattak magukról. Számos sikeres bevetés mellett a különböző hazai és nemzetközi versenyeken is sikerrel szerepeltek, s ezt a sort most Dánffy Brigitta folytatta Kirával.


Kira, a közel 10 éves labrador mentőkutya, és gazdája Dánffy Brigitta a Kutyákkal az Életért Alapítvány önkéntese egy párosként vettek részt a XXI. IRO. Mentőkutya Világbajnokságon, Dániában! Igaz dobogós helyezés nem sikerült elérniük, de ismét el lehet mondani, hogy van olyan magyar mentőkutyás páros, aki teljesítette az ENSZ irányelveinek megfelelő Nemzetközi vizsgaszabályzat előírásait romkutatás kategóriában!


Kira egy mentési program során került az alapítványhoz 2007-ben. Kiképzését követően számos éles bevetésen vett részt, minden évben teljesítette a bevethetőségi vizsgát, kiválóan szerepelt nemzetközi versenyeken és korábban is hozott már szép eredményt a világbajnokságon.


Brigitta elmondta, hogy Kira ezzel a sikeres szerepléssel zárta aktív pályafutását. Szükség esetén - természetesen fizikai állapotát mindig figyelembe véve- bevetéseken még részt vehet, hiszen ott az évek során összegyűjtött tapasztalataira nagy szükség lehet, de a vizsgák, versenyek tekintetében nyugdíjba vonul.


(Forrás: KÉA Sajtószolgálat)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít