Menu

Az Újpest ellen ez kevés volt

2015-10-16 10:11:45

 

 

Csütörtökön kora este televíziós mérkőzéssel Jászberényben kezdődött meg a 2015/2016-os női röplabdabajnokság. A szezonnyitón a Jászberényi RK az UTE gárdáját fogadta a Bercsényi úti játékcsarnokban. A találkozó végén sajnos a vendégek örülhettek, mert a látottak alapján megérdemelten nyerték meg 3-1-re a találkozót.


Az élő televíziós közvetítés ellenére sokan voltak kíváncsiak a helyszínen a szezonnyitó Jászberényi RK – UTE mérkőzésre csütörtökön Jászberényben. Az előző idényben mindkét gárda kihasználta a hazai pálya előnyét – Jászberényben 3-1-, Budapesten 3-2 volt az eredmény –, s most is szoros mérkőzést vártak a szakemberek. Két hete, a gödöllői felkészülési tornán találkozott egymással a két gárda, ahol két nyert szettig tartó mérkőzést vívtak egymással, s ott a mieink nyertek 2-1-re.


Mindkét együttes a legjobb összeállításában kezdte a találkozót, melynek első szettjében sok hosszú és látványos labdamenet követte egymást. Az első technikai szünetnél 8-5-re, a másodiknál 16-12-re vezettek Deme Gábor lányai. A különbség a szett hajrájára két pontra csökkent, ám 24-22-nél így is két játszmalabdához jutottak a mieink. Ezeket és 25-24-nél a harmadik szettlabdát is hárították a vendégek, de 26-25-nél egy rossz nyitásfogadás a mieink javára döntötte el az első játszma sorsát.


A játék képe a második játékrész közepéig nem változott. Színvonalas, jó volt a játék, s rendre a JRK-nál volt az előny (6-3, 11-8). A játszma közepén viszont láthatóan átvette a játék irányítását a rendkívül egységes csapatjátékot bemutató vendég együttes. A mieink egyre többet hibáztak, s ezt a lila-fehérek kegyetlenül kihasználták. Hiába kért 16-20-nál időt Deme Gábor, nem tudta felpörgetni csapatát, s egy 19-25-ös szettel egyenlített az UTE.


Sajnos a folytatásra sem tudta rendezni sorait csapatunk, a hibák száma tovább nőtt, miközben az ellenfél magas szinten játszott. A harmadik játszmában még arra sem volt esélyünk, hogy szorossá tegyük az eredmény alakulását. A háló egyik oldalán egy magas hőfokon égő, remek csapatmunkát bemutató együttest láthattunk (UTE), míg a másik oldalon egy meglehetősen letargikus állapotban lévő, s csak felvillanásokra képes, csapatként kevésbé működő hatos szerepelt. Nem hatott a B-közép „Harcoljatok! Harcoljatok!” felszólítása sem, a lányokat nem sikerült újra felpörgetni (15-25).


Hiába reménykedtünk a „feltámadásban”, az elmaradt. A negyedik játszma hasonlóan alakult, mint a harmadik. Egyértelműen fölényben játszott az UTE, a vendégek a játék minden elemében sokkal jobbak voltak nálunk, s ez az eredményben is tükröződött (4-10, 7-18). Innen pedig már nem volt visszaút, s az 1 óra 49 perces találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg a fővárosi csapat.

alt

Az első szettet követően, amely kiegyenlített, szoros küzdelmet hozott, már csak egy csapat volt a pályán. Míg az újpestieknél minden pályára lépő játékos hozzátett valamit csapat játékához, addig a mieinknél az első szettet követően már csak felvillanások maradtak. A mieink közül Pintérnek, Brkovicnak és Mishonovának voltak jó pillanatai, illetve az első szettben még Bleicher nyújtott jó teljesítményt. Ez azonban ezen a napon kevés volt az UTE ellen, amely az első játszma után egyértelműen fizikális és mentális fölényben játszott, s 3-1-s sikerével 3 pontot szerzett, míg a mieink egy nyert szettjéért sajnos nem jár bajnoki pont.


A találkozó végén a Jászberényi RK utánpótlásának játékosai Kötél Dórával fényképezkedtek, aki tagja volt az Eb-n is remekül szerepelt magyar válogatottnak. Mindenképpen említésre érdemes még, hogy a tavalyi meglehetősen feszült légkörű jászberényi mérkőzés után, ezúttal a pályán és a pályán kívül is nagyon sportszerű, baráti volt a hangulat. A mieink és a lila-fehérek főszurkolói a junior mérkőzés alatt már együtt énekeltek és verték a dobokat. A juniorok összecsapása nagyon egyoldalúra sikeredett, a vendégek 3-0-ra (10, 7, 14) nyerték a mérkőzést.


Női röplabdabajnokság – 1. forduló



Jászberényi RK – UTE 1-3 (25, -19, -15, -16)

Jászberényi RK: Borsos, Mishonova, Gardovic, Pintér, Bleicher, Brkovic. Liberó: Lékó. Csere: Gregor, Bertók

Edző: Deme Gábor

UTE: Leidgeb, Lutter, Lakatos, Iricanin, Headen, Csesljár. Liberó: Kötél. Csere: Ancsin K., Horváth.

Edző: Milodanovic Andrea


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít