Menu

Jóban, rosszban – Együtt 65 éve

2015-10-13 10:21:11

 

Különleges esküvő zajlott október 10-én a Barátok templomában. A Szántó József apát-plébános által celebrált szentmise egyben egy esküvői szertartás is volt. Ritka jubileumot ünnepelhetett Bathó János és felesége Darázs Margit. Hatvanöt évvel ezelőtt, 1950-ben esküdtek örökhűséget egymásnak, s adott szavukat hűen tartották is.


altSok nehézség, de sok öröm is jutott nekik a sok évtized során. A mezőgazdálkodás Jani bácsit sokfelé vitte nap, mint nap, Margit néni pedig helytállt otthon, de a háztáji gazdaságban is. Bathó János a gazdák erős szószólója volt, s természete szerint segítette őket, ahogy az adott korszakban lehetett. A Jászberényi Gazdakör alapítója, vezetője is volt sokáig. Tisztelet, megbecsülés övezte munkáját. A város vezetése 2009-ben Pro Urbe Jászberény díjjal ismerte el fáradhatatlan és önzetlen munkáját.
 

Két leányuk született, s a rendhagyó házassági évfordulójukon velük ünnepelt öt unokájuk és három dédunokájuk is. A szentmise során újra gyűrűt húztak egymás ujjára, s a hűséget ismét megfogadták. Másként nem is lehet már, hiszen Jani bácsi 86, Margit néni 84 éves. Egymás kezét már sosem engedik el.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít