Menu

A Szeles Péter Emléktorna élőben

2015-10-10 10:21:13

 

A volt hűtőgépgyári sportcsarnokban fél tízkor a Jászberényi RK - TEVA Gödöllői RC mérkőzéssel kezdődött meg a 2015. évi Szeles Péter Emléktorna. Az NB I közeli rajtjára készülő négy együttes - az MTK Budapest és a Budaörsi DSE a másik két résztvevő - körmérkőzéses formában dönti el egymás között a helyezések sorsát.

 

A Jászberényi RK - TEVA Gödöllői RC mérkőzéssel kezdődött a volt hűtőgépgyári sportcsarnokban a 2015. évi Szeles Péter Emléktorna. Deme Gábor az első szettben a legjobb kezdő hatosát küldte pályára - Pintér, Borsos, Bleicher, Gardovic, Mishonova és Brkovic -, ám a vendég gödöllőiek a játszma elején alaposan meglepték a házigazdákat (10-16). A mieinknek még sikerült egyenlíteni (17-17), sőt a vezetést is átvették (18-17), ám a szett hajrája ismét a vendégeké volt és 25-23-re ők nyerték a nyitó játszmát. A folytatásra Deme Gábor alaposan kicserélte együttesét. Borsos és Pintér maradt, Kocsmár, Gregor, Kovács és Bertók beszállt a meccsbe. A libero továbbra is Lékó Lilla volt. A cserék 12-7-ig szárnyaltak, ám a vendégek innen is fordítani tudtak (12-14) és végül magabiztosan, 18-ra nyerték ezt a szettet is. Így a mérkőzést már megnyerték, ám a találkozók 3 szettből állnak, azaz játszottak tovább a lányok.  Szorosan alakult ez a szett is, de a végén, 22-22 után ismét a vendégek összpontosítottak jobban és már csak ők szereztek pontokat.

 

Jászberényi RK - TEVA Gödöllői RC 0-3 (-23, -18, -22)

 

A torna második mérkőzését az MTK Budapest és a Budaörsi DSE játssza, a találkozó hamarosan kezdődik.

 

Az első játszmát végig vezetve az MTK Budapest nyerte 25-16-ra. A második szett is a kék fehéreké, ezt 25-17-re nyerték. Jelentős a különbség a két együttes között, így várhatóan az MTK-Budapest játszmaveszteség nélkül nyeri majd  a találkozót. Így is történt, hiszen a fővárosiak csak 7 pontot engedélyeztek ellenfelüknek a harmadik szettben.

 

MTK Budapest - Budaörsi DSE 3-0 (16, 17, 7)

 

A torna harmadik mérkőzésénaz MTK Budapest ellenfele a TEVA Gödöllői RC lesz. Egy hete Gödöllőn a kék-fehérek 0-2-ről fordítottak a házigazdák ellen az 5-6. helyért folyó helyosztón. Most is kiélezett csata várható.

 

Látványos labdametek után az első szett 25-20-ra az MTK Budapest csapatáé. A másodikban óriási küzdelem alakult ki, s a hajrában 3 ponttal is vezetett a Gödöllő, ám mégis az MTK nyert 28-26-ra. Ezzel övék a meccs, amelynek vége is, mert a gödöllői centerek nem érzik jól magukat, s a két edző befejezettnek tekinti a találkozót. Az MTK Budapest természetesen 3 pontotb kap a győzelemért, míg a gödöllőiek ezért a meccsért nem kapnak pontot.

 

MTK Budapest - TEVA Gödöllői RC 2-0 (20, 26)

 

A torna negyedik mérkőzésén a Jászberényi RK és a Budaörsi DSE játékosai állnak majd szemben egynással a háló két oldalán. Az eddig látottak alapján - nem lebecsülve a budaörsieket - a mieinknek szettveszteség nélkül kellene nyerni a találkozót. No, majd meglátjuk.

 

Deme Gábor a Pintér Andival megerősített cseresorral kezd. Pályán van nálunk Kerekesné Karakas Margit is, aki elkezdte az edzéseket. Többpontos hátrányból még egyenlítettünk (16-16), ám utána jöttek a sorozatos hibák és az első szett 25-17-re a budaörsiek nyerték. Deme Gábor a második szettben sem változtatott sokat, Borsos Lili a pályán. Ő sem segít azonban, s ezt a játszmát is a vendégek nyerik 19-re. A meccs már elment, de szettet azért lehetne nyerni a B-sornak is a Budaörs ellen. A harmadik szettben több pontos hátrány után jöttünk vissza  ameccsbe, amjd 20-24-nél szettlabdákhoz jutott az ellenfél. Ekkor történt valami mindkét oldalon, mert hat pontot szereztünk és végre nyertünk egy szettet. A meccset viszont a Budaörsiek húzták be 2-1-gyel

 

Budaörsi DSE - Jászberényi RK 2-1 (17, 19, -24)

 

A torna ötödik mérkőzésén a Budaörs és a az MTK méri össz erejét. A csapatok megegyezése szerint két nyert szettig játszottak. Ahogy azt várni lehetett a TEVA Gödöllő legyőzte ellenfelét, s ezzel az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül a második helyen végzett. Aszettveszteség nélküli győzelemért természetesen 3 pont járt a gödöllőieknek.

 

Budaörsi DSE - TEVA Gödöllői RC 0-2 (-17, -23)

 

A torna utolsó mérkőzésén a Jászberényi RK az MTK Budapest ellen lép pályára. A fővárosiak már megnyerték a tornát, hiszen ugyanúgy 6 pontjuk van, mint a gödöllőieknek, de ez egymás elleni találkozót ők nyerték. A mieinknek nyerni kell ahhoz, hogy a harmadik helyet megszerezzék, ugyanis a Budaörsnek 2 pontja van, míg nekünk csak egy. Az egymás elleni eredmény pedig az ellenfél javára dönt azonos pontszám esetén.

 

A tervezettnél majd egy órával korábban kezdődik a találkozó, mert az előző mérkőzések hamarabb véget értek.

 

Kezdődik a találkozó, s ahogy azt várni lehetett, Deme Gábor a legerősebb kezdő hatosát küdte a pályára: Pintér, Breicher, Gardovic, Brkovic, Mishonova, Borsos. LIbero: Lékó.

 

Színvonalas, jó játékot hozó szettet nyertek a mieink az MTK Budapest ellen. A fővárosiak csak 15 pontig jutottak, miközben mi elértük a 25 pontot. Még egy szett megnyerése kell ahhoz, hogy megszerezzük a tornán a harmadik helyet. Megvan a második játszma is, s ezzel bebiztosítottuk harmadik helyünket a tornán. A harmadik szettet viszont nagy küzdelemben a fővárosiak nyerték

 

Jászberényi RK - MTK Budapest 2-1

 

A 2015. évi Szeles Péter Emléktorna végeredménye:

 

1. MTK Budapest 7 pont

 

2. TEVA Gödöllői RC 6

 

3. Jászberényi RK 3

 

4. Budaörsi DSE 2


A torna legjobb játékosa:

 

Dragana Brkovic (Jászberényi RK)

 

A tornán nyújtott teljesítményéért különdíjat kapott:

 

Schumicky Ilona (Budaörsi DSE)

 

Széles Petra (TEVA Gödöllői RC)

 

Szűcs KInga (MTK Budapest)
 

PIntér Andrea (Jászberényi RK)

 

Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít