Menu

Ez férfi munka volt – legyőztük a Falcot

2015-10-08 18:02:14

 

 

Az NB I-es felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság második fordulójában hazai pályán is bemutatkozott a JP-Top Cop Jászberény csapata. A szombathelyiek tavaly mindkétszer legyőzték a mieinket, ám most lógó orral távozhattak a Bercsényi úti játékcsarnokból Kálmán László fiai.


A bajnoki címet védő Szolnok ellen, vállalható, 19 pontos idegenbeli vereséget követően a bajnokság második fordulójában sem volt könnyű dolga a JP-Top Cop Jászberény csapatának. Szerdán este az a Falco KC Szombathely vendégeskedett ugyanis a Bercsényi játékcsarnokban, amely tavaly kétszer is alaposan elpáholt bennünket. Egyszer 20, egyszer pedig 27 ponttal múlta fölül csapatunkat a 2014/2015-ös szezonban a szombathelyi gárda. Most is a vendégek számítotak esélyesebbnek, akik az első fordulóban 20 pontot vertek a KTE-Duna Aszfalt gárdájára és négy idegenlégióssal érkeztek Jászberénybe.


A találkozó Váradi Benedek triplájával indult, ám a folytatás már nem úgy alakult, ahogy azt a vendégek szerették volna. Átvette a vezetést Forray Gábor csapata és az első 10 perc után már 11 ponttal vezetett a JP-Top Cop Jászberény (27-16). A folytatásban azután az észt válogatott Hallik vezérletével zárkózott a vendég együttes. A jó kezű észt gyorsan beszórt három triplát s egyből szorosabb lett a találkozó állása. Ráadásul a játékvezetők alaposan megszórták a mieinket személyi hibákkal, s a nagyszünetben már csak négy ponttal vezettünk (50-46).


A fordulás után a harmadik negyedben úgy tűnt, hogy döntésre viszi a két pont sorsát csapatunk. Dramicanin és Caffey vezérletével fokozatosan húztunk el, s bár hibák nálunk is voltak támadásban és védekezésben is, ezt a tíz percet fölényesen megnyertük (81-65). Amint azt várni lehetett a záró tíz perc elején nagyon odatette magát a vendégcsapat, s fogyni kezdett az előny. Szerencsére, amikor nagyon kellett, akkor mindig volt valaki a mieinknél, aki fontos kosarat szerzett, s így hiába tettt meg mindent a fordítás érdekében a szombathelyi együttes, a találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg csapatunk.


Forray Gábor vezetőedzőként első győzelmét aratta, s játékosai mellett neki is jár a gratuláció, hiszen remekül forgatta együttesét, jókor kért időt, s kritikus pillanatokban is higgadt maradt. A pályára lépő valamennyi játékosunk tevőlegesen részese volt a sikernek, mert a cserék is fontos pontokat szereztek, illetve kellő pihenője maradt a kezdőknek az egyes negyedekben.


Az persze furcsa volt, hogy a vendégek 37, míg a mieink csak 19 büntetőt dobhattak, de ezúttal ezt is elbírtuk. Egyébként pedig igazán remek mérkőzést vívott egymással a két együttes, melynek sok szép pillanata ragadtatta tapsra a szurkolókat. Volt zsákolás mindkét oldalon, távolról is nagyszerű kosarakat szereztek a játékosok, s élményszámba menő támadások után is születtek pontok.


Ami pedig a legfontosabb: az esélyesebbnek tartott Falco ellen remek egyéni teljesítményeket láthattunk, s csapatunk valóban csapatként működve nyerte meg a találkozót. Amikor kellett, akkor a szurkolók is besegítettek, s ezt a fiúk remek győzelemmel hálálták meg.


P-TOP COP Jászberényi KSE - Falco KC Szombathely 99-91 (27-16, 23-30, 31-19, 18-26)

Vezette: Benczur T., Gorka Sz., Makovsky Sz.

JP-Top Cop Jászberény: CAFFEY 24/6, HORVÁTH Á. 13/9, Soós 8, DRAMICSANIN 23/9, Dukics 12/3. Csere: Cseh 9/3, Szögi, 1, Blaskovits 4, Mándoki 5/3.

Falco KC Szombathely: Váradi 11/3, BUTORAC 16/3, Csomagics 11, Bognár 11/3, Wright 15. Csere: Hallik 18/12, Bazsó 5, Simon K. 4, Hódi -, Durázi -.


A második forduló további eredményei:

Egis Körmend - TLI-Alba Fehérvár 77 - 76

Kaposvári KK - MARSO Nyíregyháza 87 - 76

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák 81 - 75

PVSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE     74 - 85

Szolnoki Olaj KK - Sopron KC 88 - 73

Zalakerámia ZTE KK – MAFC 87 – 92


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít