Menu

Kulturális örökség napjai: színes programok Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2015-09-16 11:45:32

 

 

A Kulturális örökség napjaihoz kapcsolódva rendkívüli nyitvatartással várják az érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok megyei múzeumok a hétvégén, a színes programok között többek között "tárgysimogató", kerékpáros túra, múltidézés a szolnoki várban, emléktábla-séta, ingyenes tárlatvezetés szerepelnek.

   
A szolnoki Damjanich János Múzeumban szeptember 19-én és 20-án tartják a Földbe zárt kincseink című rendezvényt, ezen a két napon a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.
   

Jámbor Csaba, az intézmény könyvtárosa az MTI-nek elmondta: mindkét nap 9-től 17 óráig a múzeum restaurátor műhelye nyitja meg ajtaját a régészet kedvelői előtt. Ezzel párhuzamosan szombaton fél 10-től "tárgysimogatóval" egybekötött tárlatvezetést tartanak a régészeti állandó kiállításon a múzeum munkatársai, 11 órától Gulyás Katalin, a történeti osztály vezetője enged betekintést az intézmény életébe és mutatja be az épületet a látogatóknak.
   

Vasárnap fél 10-től múltidéző sétára invitálja a szolnoki várba az érdeklődőket Kertész Róbert, a múzeum régésze, történész a Tisza Evezős Egylet Hajóházától indulva. Délután 14 órától két keréken barangolhatnak Szolnok múltjában a régész vezetésével a vállalkozó kedvűek. A kerékpáros túrán résztvevők a Tisza Szálló kútjánál találkoznak.
   

A Kulturális örökség napjai jászberényi eseményéről Kerekné Mihalik Judit rendezvényszervező az MTI-nek elmondta: a városhoz kötődő festőművészek emléktábláit fedezhetik fel az érdeklődők szeptember 19-én a Hamza Múzeumtól 10 órakor induló közösségi sétán. A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, valamint a Jövőkép Alkotók Egyesülete szervezésében zajló program minden helyszínén koszorúzás zajlik majd és a résztvevők megismerkedhetnek a festők rövid életrajzával is az egyes állomásokon - tette hozzá.
   

Kapás János Zsolt, a túrkevei Finta Múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta: hétvégén rendkívüli nyitvatartással - 9-től 12 óráig valamint 14-től 17 óráig - várják a látogatókat, igény szerint ingyenes tárlatvezetést tartanak. Az állandó kiállítás elsősorban a múzeum névadóinak hagyatéka, gerincét a helytörténeti, a néprajzi anyag képezi - tette hozzá.
   

Szikszai Imre, a karcagi Györffy István Nagykun Múzeum munkatársa az MTI-t arról tájékoztatta, hogy szombat délután ingyenes tárlatvezetéssel várnak minden érdeklődőt az intézményben.


(Forrás: MTI)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít