Menu

A Főnix ismét feltámad

2015-09-07 09:20:56

 

Azt követően, hogy a nyár folyamán tűzrevalónak szánt fából a tűz madarát alkották meg fiatalok a Főnix Fészek Műhelyház előtti téren, hamarosan színházi évadnyitóra, parkavatóra és kiállítás megnyitóra is sor kerül az egykori tűzoltólaktanya, majd bútorbolt helyén működő befogadó színház új évadának nyitányaként.


Várszegi Tibor művészeti vezető elmondta, hogy a színház programválogatása a korábbi értékrend mentén zajlik az idei, immár hetedik évadban is. Megújult külső környezetben szeptember 24-én indul az évad, s az épület neve átragad az azt övező parkra is, melyet ezen a napon avatnak. A szezont és Szalai György állandó fotókiállítását Halász János, a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő testületének elnöke nyitja majd meg. A színház tevékenysége kibővül, ugyanis 6-18 éves korig várják a jelentkezőket új színjátszó csoportjukba, melyet Milosits Dániel vezet heti két alkalommal. Pedagógusok számára pedig akkreditált továbbképzési lehetőséget nyújtanak Közösségfejlesztő játékok és szerepjátékok címmel. A színház továbbra is főleg pályázati forrásokból, illetve önkormányzati támogatásból működik. Az új évad során városunkba érkezik önálló estjével Kulka János és Csákányi Eszter, közkívánatra Méhes Csaba, de határon túli magyar színházakkal is együttműködik majd Főnix szárnyai alatt a befogadó teátrum.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít