Menu

Nem fogunk unatkozni szeptemberben sem

2015-09-04 13:20:23


Itt a szeptember, s nincs megállás, programok sora következik ismét Jász Expóval, fesztivállal, Autómentes Nappal, Mihály napi vásárral, és a színházi évad kezdetével. Kedden sajtótájékoztatón hallottunk az újabb széles és színes kínálatról.


Szabó János, a Novico Iroda vásárigazgatója az általuk szervezett, immár az ötödik Jászság Expo idei kínálatát ismertette. Az expo és fesztivál a piaci igények szerint fejlődik, így egyre szélesebb kínálattal várja az érdeklődőket. A növekvő érdeklődés a vállalkozásoknak a vevőknek, az üzletembereknek egyaránt hasznos. Sőt, belépő díj nélküli szórakozási lehetőséget is kínál. Az expo a főtéren szeptember 4-én, pénteken nyílik, fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A Déryné Rendezvényházban 13,30-tól vállalkozói fórum lesz, ahol Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára a pályázati lehetőségről ad tájékoztatást, ifj. Huba Imre pedig Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újabb projektjeiről számol be. A vásár hivatalos megnyitása 16 órakor lesz, ahol a kiállító cégek díjait is átadják.


A vásárban az agrárium szereplői külön csarnokban állítanak ki, az autószalonok 20 márkát vonultatnak fel. Egy újdonság is lesz, a Jászvilág utcában a Jászság több településének bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. Az expo díszvendége Szolnok városa lesz. Önálló standon láthatjuk majd kínálatukat.


A fesztivál részben – melyet a Jászkerület Kft. szervez  –, igen jeles művészek lépnek majd színpadra. Pénteken 17 órakor Vastag Csaba lép fel, majd a Jászsági Hagyományőrző Egylet műsorát 18 órától láthatjuk. A szombati nap érdekessége a jászsági ebéd, melyre elővételben is lehet jegyet váltani a Lehel Film-Színházban. A finomságokat a Vincellér Étterem készíti el. A fesztivál színpadán minden órában más helyi csoport mutatkozik be a bábosoktól a kórusokig. Este 19 órakor a Jászmagyarok együttes ad koncertet.


Vasárnap folytatódnak a színpadi programok 10 órától. Mások mellett Sas Dániel zongorista és testvére Zoltán 13,30-tól hallható, látható. 18 órakor a jászberényi Hendrix Reload zárja a műsorok sorát.


Gál-Dobos Bea a szeptember 26-án sorra kerülő, országszerte ismert program eseményeit  ismertette. Az Itthon vagy, Magyarország szeretlek sorozatban a szürethez és Szent Mihály napjához kapcsolódó rendezvény lesz Jászberényben is. A Jászság Népi Együttes székháza ad helyet a szüreti hagyományokhoz kapcsolódó eseménynek. Koncertre, táncházra és őrtűz gyújtása is sorra kerül.


Az Európai Autómentes Nap szeptember 20-án, szombaton lesz. Kilenc órától indulnak a kerekesek, 10,30-tól pedig a lezárt főtéren estig tartanak az események. A nap vendége Verrasztó Evelyn olimpikon úszó lesz. Az extrém sportok bemutatója, versenyek és tanácsadások mellett az ésszerű hulladékgazdálkodásról is terveztek bemutatót a szervezők, mondta el Patakiné Kocza Anita.


Lóczy Péter a 2015/16-os színházi évad hat programját ismertette, s bérletek váltására hívta fel a figyelmet. Az októbertől induló színházi előadások során Rékasi Károlyt is láthatjuk majd, de a jászárokszállási Görbe János Színkör előadását is 2016 januárban.

 

KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít