Menu

Gyászol a jászberényi futballtársadalom

2015-08-31 11:22:56

 

 

Sajnos az utóbbi időben több, egykori nagyszerű jászberényi futballistától kellett végső búcsút vennünk. 25-én érkezett az utolsó gyászhír, amely arról szólt, hogy 78 éves korában elhunyt Józsa László, aki mintegy másfél évtized alatt a Jászberényi Lehelben és a Vasasban is eredményesen rúgta a labdát.


A mellékelt fotón – Hoffer Andrástól származik – az 1963-ban az NB II-ben hetedik helyen végzett Jászberényi Lehel csapata látható, melynek tagja volt Józsa László is. Ez a gárda egy évvel később ugyanitt bajnoki címet nyert.


Józsa László mindkét berényi csapatban több évet játszott. A Lehelben 1959-tól tíz éven át lépett pályára és 248 alkalommal szerepelt az egyesület csapatában. Ezt követően – 1969 és 1973 között – 47-szer szerepelt a Jb. Vasas együttesében. A berényi csapatok színeiben lejátszott 295 mérkőzésen védőként 18 alkalommal volt eredményes. A 14 év alatt két bajnokcsapatban is szerepelt, s az egyike azon játékosoknak, akik a legtöbbször viselték a berényi csapatok mezét.

 

alt


A fotón látható csapat játékosai közül már csak Fortuna és Fekete II él, a többiek már az égi futballpályán kergetik a labdát. (Forrás: Hoffer András)


Józsa László temetése szeptember 4-én, pénteken 15.00 órakor lesz a Szent Imre herceg úti temetőben.


Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük!



Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít