Menu

Jászsági Vágta szombaton az Újerdőben

2015-08-14 10:14:57

 

 

A Nemzeti Vágta jászsági selejtező futamát szombaton rendezi a Lehel Huszár Bandérium és Lovas Egyesület a 31-es út mentén, Újerdőben. A 13 induló lovas közül az első kettő kerül a budapesti döntőbe, s egy szabadkártyás hely jut a legjobb jászsági versenyzőnek is.


Igen tartalmas, egész napos programmal várja a Lehel Huszárbandérium és Lovas Egyesület szombaton az érdeklődőket a Nemzeti Vágta Jászsági selejtezőjére. A megnyitó 10 órakor kezdődik, melynek keretében a versenyzők fogadalmat tesznek, s őket, valamint négylábú társukat Mező István lelkipásztor meg is áldja. Ünnepi beszédet mond dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, a vágta arcára, Csotormányi Lajosra, a 14-es Lehel Huszárezred őrnagyára Babucs Zoltán hadtörténész emlékezik. A szervezők részéről Nagy János köszönti a verseny résztvevőit, vendégeit és az érdeklődőket, akik remélhetőleg nagyszámban vesznek majd részt a rendezvényen.


A megnyitót követően 11.00 órakor kezdődnek a futamok. Egy négyes és három hármas futamban indulnak a jászsági településeket (Jászberény, Jászapáti, Jászfényszaru, Jászdózsa, Jászkisér, Jászszentandrás, Jászivány, Pusztamonostor) valamint az Atkárt, Gesztelyt, Galgahévízet, Maglódot és Tályát képviselő lovasok. A győztesek kerülnek a döntőbe, melynek futamát 17.00 órakor rendezik. Addig viszont történik még egy, s más.


A 13.00 órai ebédhez kapcsolódó kulturális műsorban fellép a Lehel Vezér Gimnázium férfikara és a hétszeres Aranypáva díjas Jászberényi Kossuth Népdalkör. Kettő órakor a jász települések közötti kocsitoló verseny selejtezője kezdődik. Jászberényt a tervek szerint két csapat is képviseli majd ebben a látványos, de nem könnyű versengésben. Tűzoltóink ezúttal nem a meleggel, hanem a jászkiséri, a jászdózsai, a jászapáti és a jásziványi, valamint a másik jászberényi csapattal mérik majd össze erejüket és ügyességüket. A győztes Kalla Pál kádármester 10 literes hordóját nyeri, amely borral lesz tele. A kocsitoló verseny döntőjét a vágta selejtezőjének fináléja után, 17.30 órakor rendezik. A két verseny eredményhirdetése fél hatkor kezdődik, s az egész napos program a nap eseményeit felidéző kisfilm levetítésével zárul.


Az első Jászsági Vágta megrendezését számos jászsági település, köztük Jászberény, Jászfényszaru, Jászivány, Jászladány, Jánoshida, Jászboldogháza is támogatta.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít