Menu

Páles jött, látott és győztünk

2015-08-10 15:41:05

 

 

A labdarúgó NB III Keleti-csoportjában hazai vereséggel rajtoló Jászberényi FC a pontvadászat második fordulójában alaposan ellátta a baját a csoport tavalyi bronzérmesének. A Hatvan idegenbeli sikerrel kezdte az új szezont, ám a második játéknapon fejet kellett hajtani a szomszédvár focistáinak a mieink előtt.


Az előjelek inkább a hazaiak mellett szóltak a szombati találkozó előtt, ám ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sportban minden megtörténhet. Az előzetesen esélyesebbnek tartott hatvaniak már a 7. percben hátrányba kerültek, amikor a hét közepén igazolt Páles Tamás először vette be a kapujukat. Az új szerzemény pedig úgy gondolta, hogy bemutatkozásul nem áll meg egy gólnál, s még az első játékrészben egy büntetőt is értékesített. Az NB I-es múlttal rendelkező, rutinos játékos gyorsan letette a névjegyét, csak remélhetjük, hogy a szezon végéig megtartja jó formáját.


Bár fordulás után a házigazdák mindent megpróbáltak, hogy szorosabbá tegyék a találkozót, ám iyekezetük ezúttal hiábavaló kezdeményezés maradt. A mieink viszont gyorsan dűlőre vitték a dolgot, hiszen Bálint Artúr az 59. percben 0-3-ra alakította a találkozó állását. Ezt követően már csak a volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri meg a találkozót Igor Nicsenko csapata. Nos, a kegyelemdöfést a 89. percben Kiss Károly adta meg a hatvaniaknak, akik örülhettek a találkozó végét jelentő játékvezetői sípszónak, hiszen véget ért szenvedésük.


AJFC jó játékkaé, magabiztos sikert aratott, s ezzel javított elmúlt heti botlását. Legyőzőnk, a Kazincbarcikai ezúttal is 1-0-ra győzött. A tiszaújváros ellen is Farkas János, az ex-jászberényi csatár szerezte a győztes gólt. Biztosan nyert Újpesten a Nyíregyháza a házigazdák második csapata ellen, ám a tabella élén mégsem ők állnak, hanem Somos SE-t 6-0-ra kiütő cigándiak.


Labdarúgó NB III Keleti-csoport – a 2. forduló eredményei

FC Hatvan – Jászberényi FC 0-4

DVSC-DEAC II – Nyírbátori FC 4-2

DVTK II – Felsőtárkány-Mezőkövesd Zsóry 1-2

Kazincbarcikai SC FC – Termálfürdő Tiszaújváros 1-0

Rákosmente KSK – Ceglédi VSE 0-2

REAC – Putnok FC 2-2

Cigánd SE – Somos SE 6-0

Szabadnapos: Tállya KSK


A bajnokság állása a 2. forduló után

1. Cigánd SE (9-1) 6

2. Nyíregyháza Spartacus FC (6-1) 6

3. Ceglédi VSE (4-0) 6

4. KBSC FC (2-0) 6

5. Felsőtárkány-MezőkövesdZsóry (4-3) 4

6. Jászberényi FC (4-1) 3

7. DVSC-DEAC II (4-4) 3

8. Rákosmente KSK (2-3) 3

9. FC Hatvan (2-5) 3

10. REAC (4-4) 2

11. Putnok FC (2-2) 1

12. Újpest FC II (2-5) 1

13. Somos SE (1-7) 1

14. Tállya KSE (1-3) 0

15. Termálfürdő Tiszaújváros (1-3) 0

16. Nyírbátori FC (2-6) 0

17. DVTK II (1-4) 0

 

A Putnok FC és a Tállya KSE egy-egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.


A bajnokság 3. fordulójában a Jászberényi FC a DVSC- DEAC csapatát fogadja. Augusztus 15-én, szombaton 17.30 órakor kezdődik a találkozó.


Előtte még egy Magyar Kupa mérkőzés is vár a JFC játékosaira. Szerdán hazai környezetben az NB II-es Ajkát fogadják a legjobb 64-be jutást eldöntő mérkőzésen. A találkozó 17.00 órakor kezdődik.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít