Menu

Hőség - Állatorvos: a háziállatokat is óvni kell!

2015-08-08 12:34:57

 

 

A napok óta tartó hőségben a háziállatokat, köztük a kutyákat is óvni kell, mert ha nem kapnak elég vizet, vagy túl nagy melegben vannak, akár el is pusztulhatnak - erről Juhász Csaba állatorvos beszélt szombaton, az M1 aktuális csatorna műsorában.

   
A szakember szerint az állatok védelmére olyan megoldásokat kell találni, ami hűti a testüket vagy a környezetüket, így például locsolni is lehet a kutyákat.
   

Az állatorvos fontosnak nevezte, hogy a kutyáknak mindig legyen elegendő friss vizük. Arra hívta fel a figyelmet, a kutyák nem tudnak a bőrükön párologtatni, csak a nyelvükön vagy a talppárnáikon keresztül tudják csökkenteni testhőmérsékletüket.
   

Arra is figyelmeztetett, a tűző napon tartózkodó állatok hőgutát kaphatnak, és az így kialakuló agyi ödéma halálos lehet.
   

A szakember kitért arra is, a hőségben a felforrósodó aszfaltot cipőben ugyan nem érzi meg az ember, de az a kutyák talpán súlyos égési sérüléseket okozhat, ami csak több hét alatt tud gyógyulni. Jelezte: ezzel a veszéllyel nincs mindenki tisztában, ezért egyre több égési sérülést kell kezelniük az állatorvosoknak.


(Forrás: MTI)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít