Menu

Tizenegy településen fejlesztették a közösségi közlekedést Szolnok megyében

2015-07-31 10:25:22

 

 

Tizenegy településen fejlesztették a közösségi közlekedést Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a több mint 400 millió forintos beruházás túlnyomórészt uniós támogatással valósult meg - közölte a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. szolnoki területi igazgatóságának gazdasági vezetője az MTI-vel.

   
Kovács Erika elmondta: a projekt olyan komplex - az elektronikus jegyértékesítésre, a pályaudvari épületrekonstrukcióra, az utastájékoztatási és a térfigyelő rendszerre vonatkozó - fejlesztésre irányult, amelynek célja az utasbarát, magas színvonalú és akadálymentesített szolgáltatások kiterjesztése a megye teljes területére.
   

A projekt az infrastruktúrafejlesztést, valamint a mai kor kihívásainak megfelelő utastájékoztatási technológia kiépítését is magában foglalta - tette hozzá.
   

A gazdasági igazgató elmondta: a társaság jogelődje, a Jászkun Volán Zrt. már a projekt tervezésekor felkereste az érintett városok vezetőit, és közösen mérték fel a térség lakosainak, utasainak igényeit.
   

Kovács Erika kitért arra, hogy a megvalósítás két ütemben zajlott: az építési projekt keretében felújították az autóbusz-állomások épületét, majd a beruházás második ütemében korszerű utastájékoztatási technológiát és térfigyelő rendszert építettek ki.
   

A fejlesztés Jászberény, Törökszentmiklós, Kunszentmárton, Mezőtúr, Kisújszállás, Karcag, Tiszafüred, Jászapáti, Kunhegyes, Túrkeve és Abádszalók autóbusz-állomását érintette.


(Forrás: MTI)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít