Menu

Egyházi kézbe kerül ősztől a jászfényszarui IV. Béla iskola

2015-07-09 08:52:37

 

 

Az Egri Főegyházmegye lesz a fenntartója és működtetője szeptembertől a Jászfényszarui IV. Béla Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának - közölte a jászberényi tankerület igazgatója az MTI-vel.

   
Az iskolát eddig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működtette, a jászberényi tankerület irányításával.
   

Birinyi János, a jászberényi tankerület igazgatója elmondta: az ősszel életbe lépő változást az iskolába járó 434 gyermek szüleinek nagy többsége támogatta. Az átalakulással a 47 főállású pedagógus közalkalmazotti státusa megszűnik, erről az érintetteket közösen tájékoztatták a főegyházmegye képviselőjével, a bérezés tekintetében nem lesz változás.
   

Az iskola dolgozói nyáron dönthetnek arról, hogy az új intézmény által felajánlott, a jelenlegi alapján készített munkaszerződést elfogadják-e, de eddig egyetlen pedagógus sem jelezte, hogy nem akarja folytatni a munkát az intézményben - tette hozzá.
   

Németh Zoltán, az Egri Főegyházmegye oktatási osztályának vezetője az MTI kérdésére elmondta: az iskola a hatósági engedélyek beszerzése után a IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevet kapja. Szeptembertől igyekeznek az iskola meglévő pedagógiai értékeit fokozatosan továbbfejleszteni, a tanulók heti két órában tanulnak majd hit- és erkölcstant, valamint "új tartalommal ünnepelnek" a következő tanévben tanévkezdéskor és záráskor, húsvétkor, karácsonykor.
   

Az oktatási osztály vezetője kitért arra, hogy az Egri Főegyházmegye fenntartásában három megyében negyven intézmény működik, amelyek száma a következő tanévtől néhánnyal bővül. Jász-Nagykun-Szolnok megyében hét intézményük működik, a számuk előreláthatóan hárommal bővül: Jászfényszarun, Kenderesen és Karcagon.


(Forrás: MTI)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít