Menu

Nem sikerült a négy közé jutás a Rozsomákoknak!

2015-06-26 14:31:21

 

 

Az alapszakaszt hazai pályán zárta, majd Budapesten játszott az elődöntőbe kerülésért a Jászberény Wolverines csapata a Divízió II-es felnőtt bajnokságban. Az ellenfél mindkét találkozón a Budapest Eagles csapata volt, s bár a Wolverinesnek nem sikerült a négy közé kerülni, Balogh Kornél vezetőedző csapata emelt fővel hagyhatta el a játékteret.


Június közepén befejeződött az alapszakasz az Amerikai Football Divízió II-ben, ahol az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a rájátszásba jutó csapatok kiléte már eldőlt, azonban a helyezések és az ezzel járó hazai pálya előnye még nyílt volt. Az alapszakasz utolsó meccsén a Jászberény Wolverines a szezon előtt bajnok esélyesnek kikiáltott Budapest Eaglest fogadta hazai pályán. Mindkét csapat a 3. helyért harcolt, de a mezőny szorossága mutatta, hogy akár a 6. helyre is lecsúszhat a vesztes. Aznap a több kulcsemberét is nélkülözni kényszerülő Rozsomákoknak semmi nem jött össze, így a vendég Eagles megsemmisítő, 61-0-ás győzelme után kialakult a végső alapszakasz sorrend, ami a rájátszás első meccsére ugyanezen két csapat párosítását hozta, ezúttal budapesti helyszínnel

.


Június 20. – szombat: A több sebből vérző, elég hiányos létszámmal utazó Rozsomákok, az előző heti vereségük után teljesen átszabták a stratégiájukat és új felállásokkal, valamit az ellenfél játékára szabott védekező és támadó playekkel utaztak el a fővárosba, nem titkoltan a négy közé jutás céljával.


A mérkőzést a hazaiak remekül kezdték, hiszen 12 mp után, az első kickoffból visszahordással vezetést szereztek. A Wolverines azonban nem esett össze és megfontolt playhívásokkal próbálta felőrölni, mindössze 4 cserével, a több mint 50 főt felvonultató ellenfelet. Bizakodásra adott okot, hogy többször eljutottak az ellenfél célterületéhez, de büntetések miatt mindannyiszor ki is kerültek onnan. Az első félidőben a mieink nem tudtak pontokat tenni a táblára, ellentétben a hazaiakkal, akik 2 TD és egy Field goal megszerzése után 17-0-s vezetéssel mentek pihenni a félidei szünetben. Ennek ellenére azt mondhatom, hogy fordítva is lehetett volna az eredmény.

alt


A remek, de pontok szempontjából eredménytelen félidő után, ismét mindent beleadva mentek fel fiaink a pályára, ahol meg is született az első vendég pont. Egy remek Krasznai Balázs hosszú passz után Bábosik Dénes nyargalt keresztül a pályán a labdával és szépített 17-6-ra, amit egy sikeres Tulkán Gergő extrapont kísért. Ezt követően folytatódott a kőkemény fizikai harc, és a remek taktikai csata, amiből ismét a mieink jutottak közelebb az ellenfélhez. Egy Krasznai oldalpassz után Bábosik Dénes iramodott meg a pálya közepe felé, ahol a szembe jövő Zsila Róbertnek továbbította a labdát, aki meg sem állt az ellenfél célterületéig. Tulkán Gergő extrájával 17-14. Az ezt követő Kickoffnál Onside Kick-el (rövid trükkös rúgással) próbálkozott a Wolverines speciális alakulat, akik sikeresen visszaszerezték a  ámadás jogát, de a sokadik megkérdőjelezhető játékvezetői döntés után elvették tőlünk a labdát és vele a lélektani előnyt. Ezután az ellenfél az idő pörgetésén ügyködött és folyamatos futó játékokat választott, minek okán a végjáték közeledtével a mieink passzkényszerben játszottak.

 
A 4. negyedben is történtek furcsaságok, amik nem a mieinket segítették, így kerülhetett a labda a Wolverines célterülete előtt a hazaiak kezébe, egy észre nem vett szabálytalanság után. A Sasok természetesen éltek a lehetőséggel és növelték előnyüket, valamint a vége előtt még egy field goal-al állították be a végeredményt:


Budapest Eagles - Jászberény Wolverines 27-14


Ezzel a Jászberényi Rozsomákok szezonja véget ért, de büszkén térhettek haza, hiszen kevés létszámmal is mindent megtettek a továbbjutásért és gyönyörű játékkal tudatták, hogy nem lehet őket fél vállról venni. A mérkőzés kemény, de sportszerű volt, kicsit nagyobb játékvezetői odafigyeléssel nyíltabb lehetett volna harc.

alt

Balogh Kornél vezetőedző kérdésünkre - Kit emelne ki a csapatból? - a következőket válaszolta:

- Ma tényleg nem illene kiemelni senkit, hiszen mindenki odatette magát, nem kímélve sem az ellenfelet sem saját testi épségét. Ha egy valakit mindenképp kell választanom, akkor Piroska Norbié ma az MVP cím! Ma mindent vitt! Ha jól emlékszem négyszer is, az ellenfelet átugorva vitte tovább a labdát a pályán és rengeteg yardot hozott a futásaival. Ilyet ritkán látni magyar pályán, szerintem simán meg volt neki a 150 futott yard, néha pedig 3, 4 emberrel a hátán is vitte a labdát. Igazi élvezet volt nézni a játékát, de nem sikerült volna ez, ha nem blokkol neki a végig csere nélkül játszó támadó fal, vagy nem segítik a többiek a pályán elvégzett munkájukkal. Mindenkire nagyon büszke vagyok, aki odatette magát a szezonban. Ha minden meccsen így játszottunk volna, előbb beérik a közös munka.


Az első szezonunk volt hosszú kihagyás után, és a visszatérés sok szép dolgot hozott mindannyiunk életébe. Folytatjuk az elkezdett munkát és készülünk a felnőttekkel az őszi Aréna (teremben játsszák, 7 a 7 ellen) versenysorozatra, valamint a szeptemberben induló junior bajnokságra. Ide várjuk minden fiatal jelentkezését aki elmúlt már 14, de még nincs 20.


alt


Valamint várunk mindenkit szeretettel: 10 éves kortól, fiúk, lányok egyaránt jelentkezhetnek, hiszen már női tagokkal is készülünk a magyar versenysorozatokra. 


Köszönjük azoknak akik segítették munkánkat a tavasszal, akár szurkolással, akár bármi más módon! A munka nem áll meg.


Go Wolverines!!

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít