Znojmoban és Nagyváradon is remekeltek taekwon-dósaink

Nyomtatás

2015-06-15 10:19:02

 


A 2015-ös szezon első felét a znojmoi, illetve a nagyváradi versennyel zárta a JSE Kondor ITF Taekwon-do Szakosztálya. Fiataljaink mindkét versenyen nagyszerűen szerepeltek, s jöhet a nyári erőgyűjtés az őszi versenyekre. Utóbbiak közül kiemelkedik majd az október 10-i I. Eperjesi Nándor Nyílt Emlékverseny, melyet ők rendeznek, s melyre több ország taekwon-dósait is várják.A nyári szünet kezdete egyben a tavaszi versenyszezon végét is jelenti a JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztályának. A tél végétől nyár elejéig tartó időszakban a klub versenyzői 6 külföldi (Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Románia) versenyen vettek részt, s ezeken összesen 71 érmet (18 arany, 29 ezüst, 24 bronz) szereztek. Az utóbbi két, júniusi verseny Znojmoban és Nagyváradon volt.


A znojmoi versenyen sok vitatott bírói döntés befolyásolta a végeredményt, de a berényiek így is 1 arany-, három ezüst- és 1 bronzérmet szereztek.


A znojmoi eredmények:


Formagyakorlat:


Ifjúsági fiú 8-7 gup.: 3. Sümegi Dávid


Küzdelem:

Gyerek fiú -40 kg: 2. Bordás Arnold

Serdülő lány -40 kg: 2. Török Karola

Ifjúsági fiú +70 kg: 1. Sümegi Dávid

Felnőtt férfi -80 kg: 2. Bálint Zoltán


A kétnapos nagyváradi versenyen hét jászberényi versenyező lépett tatamira a 35 oC –os hőségben. A megszokottól eltérően, nem egyenes-kieséses rendszerben, hanem körmérkőzések során mérték össze tudásukat 4 nemzet (Szlovénia, Szlovákia, Magyarország és Románia) versenyzői, ami így extra terhelést és kihívást jelentett mindenki számára. A jászberényi sportolók azonban így is szépen teljesítettek: 2 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet vehettek át az eredményhirdetés során. Ez a verseny egyébként az egyik legfontosabb erőfelmérő volt a tavaszi szezon során a szakosztály fiataljainak.


A nagyváradi eredmények:


Formagyakorlat:


Ifjúsági fiú 8-7. gup: 3. Horváth Márton

Serdülő fiú 4-3. gup: 2. Klein Gergő   

Ifjúsági fiú 1-2. gup: 3. Horváth Kornél

Ifjúsági fiú 1-2. gup: 1. Szabó Bálint

Felnőtt férfi I. dan: 3 Bálint Zoltán


Küzdelem:

Serdülő fiú -35kg: 2. Klein Gergő

Serdülő fiú -45kg: 1. Száraz Gergő

Serdülő fiú -58kg: 3. Tűzkő Olivér

Felnőtt férfi -78kg: 2. Bálint Zoltán

 

alt


A nagyváradi versenyen való részvétel mind sportdiplomáciai, mind klubtörténeti szempontból kiemelkedő, hiszen a jászberényiek első alkalommal indultak Romániában nemzetközi versenyen. Így sikerült még szorosabbra kötni nem csak a szakmai, de a személyi kapcsolatokat is a Romániai Taekwon-Do Szövetség vezetőségével.A versenyeken kívül a taekwon-dosok látványos bemutatóval vették ki a részüket a május 1-jén, Jászjákóhalmán megrendezett Családi napon, illetve a május 30-i IV. Sportágválasztón Jászberényben Ezen túl közös edzéssel és képességfejlesztő gyakorlatokkal járultak hozzá az általános iskolás gyerekek testmozgásához és szórakozásához a Belvárosi Általános Iskola Sportnapjának keretén belül.A nyári időszakban sem lesz pihenő, tovább folynak az edzések a klubnál, hiszen júliusban újra hazánkba látogat a világszövetség technikai igazgatója, Hwang Ho Yong IX. danos nagymester szemináriumot tartani. Ezt követően lesz a szokásos nyári edzőtábor Jászdózsán július 5-12 között, melynek keretén belül külföldi nagymesterek segítségével készülünk az augusztusi övvizsgákra. A nyári erőnléti és technikai felkészülés után pedig belevágunk az őszi versenyszezonba, aminek kiemelt eseménye lesz az október 10-én, klubunk által rendezett nemzetközi verseny: az I. Eperjesi Nándor Nyílt Emlékverseny.A szakosztály továbbra is várja az érdeklődők jelentkezését. További, a szakosztállyal kapcsolatos információért pedig lájkolják a teakwon-dósokat a Facebookon: www.facebook.com/KondorITF


Szántai Tibor


Hír megosztása