Menu

Tudatosságból jeles! - jászberényi csapat két megye legjobbjai között

2015-06-08 13:25:42

 

 

Lezárult a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) által szervezett és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megvalósuló, 7 hetes online fogyasztóvédelmi vetélkedő és fotópályázat, melyben a szervezetők nagy örömére két megyéből (Jász-Nagykun-Szolnok és Pest) mintegy 80 csapat (összesen 244 diák) jelentkezett.


A program szakértői 7 héten keresztül, 7 különböző fogyasztóvédelmi témában kidolgozott feladatlapot és az ennek kitöltését segítő illusztrált segédletet küldtek ki több általános- és középiskolának, melyek visszaküldési határideje 2015. május 25. volt. A feladatlapok és segédletek a program lezárultát követően is elérhetők a www.febesz.eu honlapon. A vetélkedő mellett a szövetség fotópályázatot is meghirdetett, melynek keretében plusz pontért egy vagy több fogyasztóvédelmi témában, probléma szemléltetésében vártak fotókat.


A feladatlapok témái nem voltak egyszerűek: szavatosság, jótállás; minőségi kifogás intézése; tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok; fogyasztói tájékoztatás; hagyományostól eltérő értékesítési módok; vitarendezési lehetőségek; fogyasztó tudatosság a mindennapokban – mind-mind olyan téma, melyek ismerete vagy az ezekkel összefüggő ismeretek hiánya nagyban befolyásolhatja mindennapi döntéseinket, legyen szó akár egy hétköznapi bevásárlásról, igényérvényesítésről, árfeltüntetésről, akciókról stb.


Mindezek ellenére elmondható, hogy szoros verseny alakult ki az első 10 legeredményesebb csapat között, s többen holtversenyben végeztek.


Első helyezést ért el a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola „Tudatos Illéssyek” csapata, 2. helyen végzett holtversenyben a Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézmény „Próbavásárlók” csapata és a budapesti Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola „Szászász 9/F” csapata, továbbá 3. helyezett lett szintén a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola „Profi Profit” csapata.


Kiváló eredményt ért el, így szintén ajándékban részesült a monori Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola „Szupereladók” csapata, a váci I. Géza Közgazdasági Szakközépiskola „Közgáz lányok” csapata, az öcsödi József Attila Általános Iskola „Jóbarátok” és „Mézengúz” csapatai, a budapesti Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola „Százkilench” csapata és a jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium „A pénzügy jeles képviselői” nevű csapata.


Mivel a vetélkedő kapcsán több iskola is jelezte, hogy szívesen részt venne hasonló programokban, a FÉBÉSZ tervei között szerepel, hogy az általános fogyasztóvédelmi ismeretek mellett – az internet segítségével – akár mindennapi pénzügyi témákban is megszólítsa a diákokat, növelve ezzel a fiatal generáció pénzügyi tudatosságát.


Forrás: FÉBÉSZ

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít