Menu

Hatodszor ünnepelték az Ápolók Napját

2015-05-27 18:06:31

 

A Szikra Galériában kedden délutánt tartotta meg hatodik alkalommal az Ápolók Napját a jászberényi Szent Erzsébet Kórház. Az év ápolója elismerést Túróczi Andrásné vehette át dr. Csiki Zoltán főigazgatótól. A rendezvényen köszöntötte az ápolókat Szabó Tamás polgármester is.


Az elmúlt hetekben sokszor hallatták a hangjukat az egészségügyben dolgozók, köztük az ápolók is, hogy nagyobb anyagi megbecsülést harcoljanak ki maguknak. Tették ezt a Magyar Ápolók Napja – február 19. – és az Ápolók Nemzetközi Napja – május 12. – jegyében is. A jászberényi Szent Erzsébet Kórház immár hatodik alkalommal rendezte meg az ápolók tiszteletére ünnepségét kedden délután. A helyszín a Szikra Galéria volt, melynek emeleti nagyterme bizony túl nagynak tűnt, hiszen a kihelyezett széksorok fele sem telt meg. Ennek okát nem nehéz kitalálni: az ünnepelt ápolók egy része az ünnepség idején is a betegellátással volt elfoglalva. No, meg az is igaz, hogy ma már csak az igazán elhívatottak választják, illetve maradnak ezen a pályán, ahogy az a beszédek során el is hangzott.

 

alt




Elsőként dr. Csiki Zoltán főigazgató mondott köszönetet munkatársainak, akik a betegellátás nem könnyű feladatát ma is teljes odaadással végzik.


– Már vannak jelei annak, hogy elkezdődött az 1 milliárdos fejlesztés kórházunkban. Remélem, hogy miután a beruházás elkészül, jobbak lesznek az orvosok és az ápolók munkakörülményei, s még magasabb szintű lesz az ellátás intézményünkben. Ezt szolgálja majd az új diagnosztikai részleg és az új sürgősségi osztály is. A mai nap is lehetőséget ad arra, hogy egy pillanatra megálljunk, és értékeljük az elmúlt egy évet. Nekem pedig lehetőséget ad arra, hogy megköszönjem az Önök áldozatos munkáját, amelyre a jövőben is számítunk – mondta dr. Csiki Zoltán.


Köszöntötte az ápolókat Szabó Tamás Jászberény polgármestere is, aki hangsúlyozta, nincs könnyű helyzetben ma az, aki az egészségügyben dolgozik.


– Sajnos ma a minimális feltételek teljesítése is komoly gondot jelent, amikor az Önök munkakörülményeiről van szó. Az elvárás viszont Önökkel szemben a betegek és az orvosok részéről is nagy. Az egyik legnehezebb szakmát választották, amely a nehézségek ellenére is az egyik legszebb hivatás – mondta Szabó Tamás, aki a város vezetése nevében is köszönetet mondott az ápolók áldozatos munkájáért. A polgármester nem érkezett üres kézzel, hiszen 40 jegyet hozott a Táncpanoráma június 5-i, illetve 6-i előadására, s ezt az ápolók között osztják majd szét.

 

alt




Czigány Anikó ápolási igazgató köszöntőjében kiemelte, hogy az egészségügyi dolgozók, köztük az ápolók is demonstrációval ünnepeltek Budapesten, ahol a szaktárca képviselőjének petíciót is átadtak. Zombor Gábor államtitkár segítséget ígért nekik, s remélik, hogy ügyükben mielőbb előremozdulás lesz.


– Tisztelet, szeretet és empátia jellemzi az ápolókat, akik azért küzdenek, hogy megkapják az őket megillető anyagi elismerést is munkájukért – mondta többek között Czigány Anikó, aki mind az ápolók nemzetközi, mind hazai napja kapcsán elmondta annak rövid történetét.

 

alt




A köszöntőket követően adta át dr. Csiki Zoltán főigazgató az Év ápolója elismerést Túróczi Andrásnénak, aki 1994. március 1-jén került a Szent Erzsébet Kórházba, s ott sebészeti ápolóként dolgozott, illetve nyugdíjasként dolgozik ma is…


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít