Menu

A Főnix-díj ismét gazdára talált

2015-05-18 10:36:42

 

A Jászsági Menedzserklub Egyesület 2014-ben már 18 éves volt. A nagykorúság küszöbén gondolták úgy, hogy egy újabb, értékőrző és -teremtő gesztussal növelik tovább a klub addig is sokoldalú munkáját. Így megalapították a Főnix-díjat, melyet azon tagtársuk kaphat meg, akit a többiek arra érdemesnek tartanak.


A Főnix-díj átadása idén május 13-án este volt a Szikra Galériában. Ahogy az szokás, most is megadták a módját az eseménynek. A május 6-i redemptio napja alkalmából Hortiné dr. Bathó Edit – aki az est háziasszonya is volt egyben – emlékezett a jász ősök történelmi érdemeire. Rédei István, a klub elnöke felidézte gazdagodó kapcsolataikat. A szekszárdi Rotary Klubbal kötöttek nemrég barátságot, s meghívták őket erre az estre.


Béres Vilmos, a szekszárdi klub alelnöke beszámolt arról, hogy milyen tevékenységet folytatnak. Rotary Klub szerte a világban működik, ők 1998-ban alakultak, s főként borászati vállalkozók csatlakoztak hozzájuk sok más foglalkozású civil mellett. A társadalmi  problémák közül főként a fiatalokra fókuszálnak. Gyermekotthont, kórházi gyermekosztályt támogatnak, diákok külföldi tapasztalatszerzését segítik, de például olyan programjuk is van, mely térplasztikák vakokkal való megismertetését célozza. A jászberényieket egy látogatás alkalmával fogadták, s jóféle szekszárdi borokkal pecsételték meg a barátságot. A jászberényi estre is hoztak magukkal muníciót, hogy a széles klubtagság se szenvedjen hiányt a szőlő levéből.

alt




A házigazda Szikra István ez alkalommal Rudnay Gyula festőművész munkásságával, jászberényi kötődésével ismertette meg a vendégeket, s egy, a Szikra Galéria gyűjteményében lévő festmény bemutatásával is.  A finom vacsora közben asztalra került, majd egy jászberényi zenész érkezett hangszereivel. Szaniszló Richárd eszközei között vibrafont és a szájharmonikát láttuk, de egy számítógépet is. Olyan hangzást produkált, mintha egy egész zenekar állt volna mögötte, így nagyon kellemessé tette produkcióját. Több saját szerzeményét is megszólaltatta.


Jócskán az késő estébe nyúlt már a vidám beszélgetés, iszogatás, kávézás, amikor ismét a pulpitushoz léptek a klub vezetői. A Főnix-díj átadása következett. Kuti Mihály, az első díj tulajdonosa elmondta, milyen nagy megtiszteltetés volt számára a tavalyi meglepetés, milyen nagy becsben tartja az Oszvald Nándor aranyműves által készített ezüstserleget. Idén már ő is részt vett a díjazott kiválasztásában, s biztos abban, hogy méltó személy veheti át.  Az izgalom tetőfokára hágott, amikor Rédei István kimondta a nevet.
 

 

alt



Ilonka Boldizsár neves pékmester, vállalkozó nyerte a Főnix-díjat. Munkássága nemcsak a Jászságban ismert, de országosan és nemzetközi kitekintésben is. A valaha volt megyei sütőipari vállalatnál dolgozott, majd a privatizáció korszakában a jászapáti sütőüzemet vette át, s vezette, fejlesztette. Mára már családi vállalkozássá nőtt, s Ilonka Boldizsár nyugdíjba is vonult, fia és lánya vette át a kibővült cég vezetését 2015. január elsejétől. Ilonka Boldizsár nemcsak szűkebb pátriájának jeles és megbecsült vállalkozója. A Magyar Pékszövetség tagjaként 2001-2009 között ő volt az elnök is, 2009-2013-ig a Pékek Világszövetségének alelnökeként dolgozott. Jelenleg a kibővített Pékek és Cukrászok Világszövetségének alelnöke, és egyben a Pékek Világszövetségének elnöke is.


A megtiszteltetés pillanataiban Ilonka Boldizsár köszönetét fejezte ki a klubtagoknak, a döntéshozóknak, hogy méltónak tartották erre a rangos elismerésre.


A Menedzserklub záró eseményén jelen volt Pócs János jászsági országgyűlési képviselő is, és elsőként gratulált Ilonka Boldizsárnak. Megköszönte azt a segítséget is, amit a menedzserektől, a gazdaság jászsági vezetőitől kér és meg is kap képviselői munkája során.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít