Menu

Többfelé esős, szeles idővel kezdődik a május

2015-04-30 15:52:33

 

 

Május első napjaiban ismét többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is, emellett többfelé a szél is megerősödik. Ezzel együtt viszont napközben sok helyen 20 Celsius-foknál is melegebb lesz majd a hosszú hétvégén - derül ki a meteorológiai szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

   
Pénteken, május elsején eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a kora délelőtti óráktól észak felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, délen még többórás szűrt napsütés valószínű. Napközben északon elszórtan zápor előfordulhat, majd az esti óráktól dél felől várható egyre több helyen eső, záporeső. Többfelé megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 17-22 fok között alakul.
   

Szombaton kezdetben sokfelé, majd inkább csak a déli és keleti határvidéken, illetve az Északi-középhegységben várható eső, zápor, néhol zivatar. Emellett többfelé megerősödik a légmozgás, főleg a Kisalföldön és a főváros környékén néhol viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-14 fok lehet. Nappal általában 17-22 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósan borult helyeken ennél hűvösebb lesz.
   

Vasárnap több-kevesebb szűrt napsütésre mindenütt lehet számítani. Napközben csak helyenként lehet kisebb eső vagy zápor, estétől viszont ismét valószínűbb, hogy elered az eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb nappali 17-23 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.


(Forrás: MTI)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít