Menu

Bővítik az öltözőt a városi stadionban TAO-s támogatásból

2015-04-15 13:41:57

 


Szerdán délelőtt a városi stadion öltöző épületénél tartott sajtótájékoztatót Szabó Tamás. A polgármester bejelentette, hogy a meglévő öltőző bővítése, egy mintegy 10 milliós beruházásként megkezdődött. A 7 milliós TAO-s támogatáshoz az önkormányzat biztosította a 3 milliós önerőt.


– Jászberény az elmúlt két évben minden lehetőséget megragadva bekapcsolódott a TAO-s fejlesztések megvalósításába. Ennek a munkának a legújabb állomása a vár osi stadion öltöző épületének bővítése, amely mintegy 10 millió forintos beruházás. A TAO-s támogatás – 7 millió forint – elnyeréséhez szükséges 3 milliós önerőt a város biztosította, hogy ez a régen várt sportberuházás megvalósuljon. Az új rész kialakítása úgy történik, hogy arra a későbbiekben akár rá is lehet építeni. Ez a lehetőség a régi épületnél sajnos nem lehetséges – mondta a polgármester, aki megjegyezte, hogy a TAO-s rendszer a jelenlegi formájában még két évig marad fenn, s az ebből adódó lehetőséget Jászberény mindenképpen szeretné kihasználni.


– Mi a TAO-s rendszerben a labdarúgás, a kézilabda, a jégkorong és a kosárlabda kapcsán vagyunk érintettek. A Bercsényi úti játékcsarnok fejlesztése, valamint a jégpálya befedése már a TAO-s támogatási rendszerben valósult meg. A következő két évre is vannak elképzeléseink  amelyeket a hónap végére kell megfogalmaznunk. Elképzeléseinkben a volt hűtőgépgyári sportlétesítmények felújítása, korszerűsítése és egy játékcsarnok megépítése is szerepel. A létesítmények felújítása, esetleges új létesítmény létrehozása a következő két év feladata, mert azt követően a TAO átalakítása várható, amely azt követően a sportlétesítmények és az egyesületek működését segítené – mondta Szabó Tamás, aki azt is megjegyezte, a vállalkozók és cégek segítségére is számítanak ebben a munkában.

alt


Dr. Gottdiener Lajos, a Jászberényi FC elnöke a beruházás részleteibe is beavatta a sajtó megjelent munkatársait.


– A fejlesztés kapcsán mintegy 90 négyzetméteres bővítése történik meg a jelenlegi öltöző épületnek. Az új részben egy nagyobb és egy kisebb öltöző mellett kialakításra kerül egy egészségügyi szoba is, ahol masszírozás mellett a kisebb gyógyító munka is elvégezhető lesz majd. A bővítés eredményeként már 8 öltözőnk lesz, s így komolyabb tornákat is meg tudunk rendezni. Ugyanakkor a játékvezetőknek és az edzőknek is külön helységet tudunk biztosítani – mondta a JFC elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy a pályát övező kerítés javítása és festése is része még a most folyó beruházásnak. Egy korábbi TAO-s pályázat eredményeként pedig a játékoskijárót is kialakítják, immár az új épületrészhez alakítva.


Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, a beruházás kivitelezésének határideje 2015. június 30., s ezt tartani szeretnék. Ez pedig azt jelentené, hogy az új szezon kezdetén, augusztus közepén, már a kibővített öltöző és a megújult játékoskijáró várná a futballistákat a jászberényi városi stadionban.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít