Menu

Drazsé és Zsófi belépett a mentőkutyák elit klubjába!

2015-04-14 17:11:28

 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutyás egysége elnyerte a legmagasabb minősítést, amellyel mindössze tíz kutya rendelkezik a világon. Az egység hölgy tagja a jászberényi Ádám Zsófia, aki a képen kutyájával, Drazséval látható.




Tíz olyan mentőkutya van a világon, aki sikeresen teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség legmagasabb szintű területkutató vizsgáját a Mission Readiness Test-et, ami a szakterület mestereit gyűjti össze. Ebbe a klubba a belépés nem egyszerű, hiszen a kutyás egységnek három napon keresztül nemzetközi szakértők figyelő szemei között kell kiválóan teljesíteniük. Nappali és éjszakai személykereséseken kell megtalálni az eltűnt bajbajutottakat a sokszor 3-4 km hosszú és több mint 60 000 négyzetméteres zegzugos, sziklás erdős területeken. Bizonyítani kell felkészültségüket az kutya elsősegélynyújtás szakterületén, valamint a bírók ellenőrzik azt is, hogy mennyire felkészült a kutyás egység a GPS és egyéb tájékozódási eszközök rutinszerű használatából. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutyás egysége – Ádám Zsófia, Benkő Balázs, valamint Drazsé – az elért eredmények alapján megszerezte ezt a minősítést, ami egyedülálló siker, hiszen egyedüli magyarként birtokolhatja ezt a megtisztelő minősítést Drazsé és Zsófi az elkövetkezendő 2 évben.

 

 

alt




Köszönettel tartozunk szponzorainknak is, akik nagymértékben járultak hozzá a sikerhez, hiszen Drazsé Arion tápot eszik a nehéz munkával telő felkészülési napokon is. Az egészséges táplálkozás mellett táplálék kiegészítőket, vitaminokat is igényel egy ilyen igazi mentőkutya felkészítése és ehhez a 8in1 termékcsoport képviselői adják a támogatást szuper vitaminok formájában. Mindezek mellett pedig a Varta cégtől kapott lámpákkal dolgoztunk ezen a minősítésen is és büszkén mondhatjuk, hogy a többiek csak tátott szájjal figyelték az eszközeinket. Egyébként pedig, ha már a büszkeségnél tartunk, mint a képeken is látszik az egyenruháink is világszínvonalúak, melyet ezúton is köszönünk a Safety Systems Hungary Kft-nek. A köszönet jár mindazoknak, akik a szürke hétköznapokon segítették a felkészítést, így ez a siker a szolgálatunk közös sikere.


No és mi, jászberényiek is büszkék lehetünk hiszen a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutyás egységének tagja, Ádám Zsófia jászberényi.


A világ elitjébe került Drazsénak, Zsófinak és Benkő Balázsnak olvasóink nevében is gratulálunk!

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít