Menu

Átadták a 31-es megújult szakaszát Jászapátin

2015-04-09 15:00:55

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában Pest megye határától Heves megye határáig, 30,6 km hosszan befejeződött a 31. sz. főút korszerűsítése. A kivitelezési munkálatok 2013 végén kezdődtek meg, a 11,5 tonnás burkolaterősítés a külterületi szakaszok mellett érintette Jászjákóhalma és Jászapáti belterületét is. A felújított útszakaszt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és Loppert Dániel a NIF Zrt. kommunikációs vezetője adták át 2015. április 9-én, Jászapátiban.


A beruházás során kiszélesített főút a burkolaterősítés után alkalmassá vált a 11,5 tonnás tengelyterhelés károsodás nélküli elviselésére. Felújították az Öreg-Hajta, a Zagyva és a Tarna hidakat, Jászapátiban körforgalmat, az érintett településeken több mint 110 új parkolóhelyet alakítottak ki. Jászberény és Jászjákóhalma között 600 méter hosszan a területen élő veszélyeztetett kék vércsék védelme érdekében madárvédő légvezetéket építettek. Jászapáti és Jászjákóhalma települések közigazgatási határainál forgalomlassító szigeteket telepítettek. Átépült 36 buszöböl és 16 buszváró, két tengelysúlymérő és egy meteorológiai állomást létesült.


Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: „Az elmúlt években országszerte több mint 440 kilométeren mentek végbe hasonló beruházások, és több mint 210 kilométer új útszakasz épült a Közlekedés Operatív Program forrásaiból. A jászsági fejlesztés 23,1 km hosszon tovább folytatódik és 2015 végéig be is fejeződik Heves megyében, Dormánd belterületéig. A közelmúltban bejelentett útfelújítási programban 68 milliárd forintból 580 kilométernyi út újul meg idén a Magyar Közút beruházásaiban.”


Pócs János, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: „A Jászság úthálózata összesen napjainkig mintegy 24 milliárd forintból megújult. Ezek közül kiemelt jelentőségű a 31-es sz. főút felújítása. Annak idején vállalkozóként, majd polgármesterként számos alkalommal találkoztam azzal a kritikai észrevétellel, hogy hiába a Jászság és Jászapáti kiváló adottsága, iskola, város, gyógyfürdő, ipari park, ha rossz az infrastruktúra. Ha rossz az első benyomás, mikor az ideérkezőket kátyúk, defektek és olykor ebből adódó balesetek fogadták. Mára a Jászságba érkezők és átutazók autópálya minőségű útvonalon közlekednek. Biztonságban várjuk haza a családtagokat, a befektetőket és az erre közlekedőket.”

 

alt

Fotógaléria a Facebookon




Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője kiemelte: „A 31-es főúton az elmúlt 5 évben 86 baleset történt, amiből 7 halálos, 28 súlyos és 51 könnyű sérülés volt. A főút leromlott műszaki állapota miatt számos külterületi szakaszon 60 km/h-s sebességkorlátozás volt érvényben, amely a korszerűsítést követően megszűnt. A 11,5 tonnás új, szélesebb burkolat növeli a forgalom biztonságát, javítja a közút szolgáltatási színvonalát. A 9,68 milliárd forint értékű fejlesztés 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósult meg.”
 

NIF/TutiHír.hu

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít