Menu

Ideiglenes parkoló a Fürdő utcában

2015-04-08 11:36:01

 

A városközpont megújítása keretében több összehangolt programelem valósul meg városunkban, s ennek részeként került kialakításra a Szövetkezet úti társasház mögött, a Fürdő utcában, a tervezett kulturális negyed részét képező ideiglenes parkoló, melynek elkészültéről a helyszínen tartott szerdán délelőtt sajtótájékoztatót Szabó Tamás polgármester.


- Egy újabb fontos állomásához érkeztünk az úgynevezett kulturális negyed kialakítása során azzal, hogy a volt Jászkürt Fogadó és a Főnix Színháznak otthont adó, egykori tűzoltólaktanya, majd bútorbolt közelében kialakítottuk ezt az ideiglenes parkolót. Így egyre inkább láthatóvá válik, hogy mit is képzeltünk erre a területre. Nem adtuk fel annak a lehetőségét sem, hogy a Malom épületét kulturális központtá alakítsuk. Keressük azokat a forrásokat, most megyei forrásokat, amelyek segítségével elképzelésünket megvalósíthatjuk –mondta a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy az ideiglenes parkoló kialakítása mintegy 7 millió forintba került.

alt


Szabó Tamás annak a reményének is hangot adott, hogy az ideiglenes parkolót egyre többen használják majd, s főleg piacnapokon veszik igazán hasznát az autóval érkezők. Ugyanakkor azok parkolását is segíti majd, akik az itt lévő kulturális intézményekben – mozi, Főnix Színház, Jászkürt Fogadó –  szervezett programokon kívánnak részt venni.


Az 1 200 négyzetméteres ideiglenes parkolót a Szalay Bau Kft. alakította ki. A cég termelési vezetője, Krizsai Péter elmondta, hogy a területen 50-100 személygépjármű parkolhat egyidejűleg.


A sajtótájékoztató keretében Szabó Tamás azt is megjegyezte, hogy az önkormányzatnál ismét dolgoznak a fizetős parkolás kialakításán. 


– Nem az a célunk, hogy a gépjármű tulajdonosokat megsarcoljuk. Elképzeléseink szerint a parkolásért szedett pénzt a parkolók állapotának megőrzésére, javítására, új parkolók kialakítására használnánk fel – mondta a polgármester.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít