Menu

Székesfehérvári sikerek – jászberényi bronzérmek

2015-04-03 09:59:45

 

 

Csütörtökön a Bercsényi úti játékcsarnokban második alkalommal rendezte meg a Katolikus Leány Röplabdatornát a Jászkürt DSE és a Jászberényi RK. Nyolc egyesület 16 csapata két kategóriában versengett egymással. A kiemelt miniknél és a miniknél is székesfehérvári győzelem született, míg a házigazda jászberényiek két bronzérmet szereztek.


Reggeltől estig pattogott a röplabda a Bercsényi játékcsarnokban csütörtökön. A II. Katolikus Leány Röplabdatornán két kategóriában 16 csapat gyűrte egymást. A szervezők, a Jászkürt DSE és a Jászberényi Röplabda Klub kettős céllal hozta tető alá ezt az utánpótlástornát. Egyrészt játéklehetőséget, másrészt felkészülési lehetőséget kívántak teremteni a 2002. január 1-je után született leányokból álló csapatok számára. Ezek a csapatok ugyanis hamarosan az Országos Mini Kupa keretében is megmérkőznek egymással.


A Bercsényi játékcsarnokban négy pályát építettek meg a szervezők, s mind a kiemelt mini, mind a mini kategóriában 8-8 együttes vívott ádáz küzdelmet egymással. Mindkét kategóriában két-két négyes csoportban mérték össze erejüket a gárdák, s a csoportmérkőzések után az első helyezettek már az elődöntőbe jutottak, a 2-3. helyezettek pedig keresztjáték során döntötték el, hogy ki játszhat a folytatásban az 1-4., illetve az 5-8. helyért.


A csoportokon belül két 25-ös szettet vívtak egymással a csapatok, majd a keresztjáték és a helyosztók során már két győztes szettig tartott egy-egy mérkőzés. Érdekesen alakultak az eredmények, hiszen mindkét kategóriában ugyanaz a négy-négy csapat játszhatott az 1-4., illetve az 5-8. helyért. A jászberényi lányok a kiemelt minik és a minik versengésében is bekerültek a legjobb négy közé, de az elődöntőkben a Deme Gábor és Pintér Andrea által irányított csapataink elbuktak. A székesfehérváriak győzték le csapatainkat, s a békéscsabaiakkal vívhatták mindkét kategóriában a döntőt. A két kisdöntőben pedig Jászberény – Vasas mérkőzésre került sor.


A bronzmérkőzések közül az egyiket – mini kategória – 2-0-ra, a másikat – kiemelt mini – nagy küzdelemben 2-1-re nyerték lányaink, s így a bronzérem idehaza maradt. A döntőkben az egész nap során nagyszerűen játszó fehérváriak a békéscsabaiak ellen is remekeltek, s minkét kategória első helyét megszerezték.


Az eredményhirdetés során Molnár László, a Jászberényi RK elnöke köszönte meg a csapatoknak, hogy elfogadták meghívásukat.


– Reméljük, hogy a csapatok számára hasznos volt ez a torna, jó felkészülést jelentett az országos mini kupára. Jó volt látni, hogy milyen elszántsággal küzdöttetek a győzelemért. Azt kívánom, hogy érjetek még el sok sikert – mondta Molnár László, aki azt is megjegyezte, hogy jövőre is szeretnék megrendezni ezt a rangos tornát, s várják vissza a csapatokat.


Az eredményhirdetés során minden csapat oklevelet kapott, s az első három helyezett kupa és érem díjazásban is részesült. Az első négy helyezett csapatok legjobb játékosai pedig különdíjat – egy-egy feliratozott pólót – is átvehetett a Jászberényi RK elnökétől.


Eredmények


Mini kategória:


1.    Székesfehérvár

2.    Békéscsaba

3.    Jászberény (Gerőcs Rebeka, Farkas Fatime, Rády Bioglárka, Simon Sára, Birgés Violett, Kovács Viktória, Matók Viktória)

4.    Vasas

5.    Nyíregyháza BEM

6.    Nyíregyháza Móricz

7.    Dunakanyar SE

8.    Miskolc


Különdíjasok:

Csermely Boglárka (Székesfehérvár)

Gellén Viktória (Békéscsaba)

Rádi Boglárka (Jászberény)

Szilágyi Réka (Vasas)


Kiemelt mini kategória


1.    Székesfehérvár

2.    Békéscsaba

3.    Jászberény (Zöldi Amarilla, Schmidt Anna, Faragó Fanni, Molnár Tamara, Gedei Bodor Boglárka)

4.    Vasas

5.    Dunakanyar SE

6.    Miskolc

7.    Nyíregyháza Móricz

8.    Nyíregyháza Bem


Különdíjasok:


Orosz Bianka (Székesfehérvár)

Veres Cintia (Békéscsaba)

Molnár Tamara (Jászberény)

Tánczos Lili (Vasas)


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít