Menu

Csaknem az egész országban viharos szélre figyelmeztetnek

2015-04-01 12:05:43

 

 

Kilenc megyére és a fővárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

   
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökésekre is számítani kell.
   

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a szél miatt.
   

Az előrejelzésben azt írták: szerdán is országszerte szeles idő várható: napközben az északnyugati szelet sokfelé viharos széllökések kísérik, és estére is csak kissé csillapodik a szél ereje.
   

Emellett a futó záporok mellett mindenhol számítani lehet több-kevesebb napsütésre. Főleg késő délelőttől egészen estig rövid ideig tartó, de intenzív záporok és jégdarazáporok, a magasabb hegyekben hózáporok alakulhatnak ki hirtelen több fokos hőmérsékleteséssel, néhol dörgéssel, villámlással. A legmagasabb hőmérséklet általában 10-11 Celsius-fok körül valószínű, de a szélben a ténylegesnél jóval hidegebbnek érezhetjük a levegőt. Késő este 0-plusz 6 fok várható.


(Forás: MTI)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít